Ajax maakt ook in Sittard povere indruk

Ajax heeft voor de tweede keer in drie Eredivisie-wedstrijden averij opgelopen. Na het gelijkspel tegen Excelsior (2-2) lukte het tegen Fortuna Sittard evenmin om drie punten te behalen: 0-0.

Amsterdammers spelen gelijk bij Fortuna

Ajax verloor donderdagavond nog met 0-1 van PFK Ludogorets Razgrad. Ten opzichte van die wedstrijd voerde trainer Maurice Steijn een aantal wijzigingen door. Nieuwkomers Gaston Ávila, Josip Sutalo en Georges Mikautadze mochten aan de aftrap verschijnen en ook Kristian Hlynsson kreeg de kans om te starten.

Steijn hoopte met deze nieuwe gezichten op meer elan, maar daar was in de eerste helft weinig van te merken. Fortuna Sittard was zelfs gelijkwaardig aan Ajax en kreeg zelfs dé kans om de leiding te nemen. Na een overtreding van Devyne Rensch mocht Tijjani Noslin zelf aanleggen vanaf de penaltystip, maar hij mikte de bal huizenhoog over.

Ajax stelde daar in de eerste 45 minuten weinig tegenover. Brian Brobbey zorgde weliswaar voor dreiging en schoot de bal daadwerkelijk binnen achter doelman Ivor Pandur, maar de vlag ging omhoog vanwege buitenspel en de VAR kon niet anders dan dit besluit steunen.

Steijn ziet Ajacieden ploeteren

In de tweede helft bleef Ajax ploeteren. Fortuna kreeg zelfs meerdere kansen om de leiding te nemen. Zo werkte Hlynsson een bal van de doellijn en kon Sutalo ternauwernood voorkomen dat Menaour Belkheir alleen mocht opstomen richting het doel van Jay Gorter. Ajax noteerde ook wel momenten, maar gescoord werd er niet. Zo redde Pandur op een inzet van Georges Mikautadze.