‘Ajax-koppen gaan rollen’

Foto: ‘Ajax-koppen gaan rollen’

Valentijn Driessen ziet dat er momenteel een ‘enorm machtsspel’ gaande is bij Ajax na de breuk met Alex Kroes. Daarin is een hoofdrol weggelegd voor Michael van Praag schrijft de Ajax-watcher in De Telegraaf. Volgens Driessen is niemand ‘zijn leven zeker’ in ‘de slangenkuil’ van Ajax.

Machtsspel gaande bij Ajax tussen bestuursraad en Van Praag

Een groot deel van de bestuursraad schaart zich achter een terugkeer van Alex Kroes, terwijl van Praag het onmogelijk acht dat de geschorste algemeen directeur terugkeer in zijn functie. “Bestuursraadsleden Edo Ophof en Pim van Dord zijn beland in een bestuurlijke loopgravenoorlog bij Ajax. Als twee van de zeven vertegenwoordigers in de bestuursraad van de vereniging Ajax – houder van 73% van de aandelen – liggen de twee voormalig eerste elftalspelers van de club op ramkoers met Van Praag.”

Het wordt Van Praag kwalijk genomen dat hij Kroes te snel de wacht heeft aangezegd. “En dat hij Mosman, Van Oevelen en Schlick onterecht de hand boven het hoofd houdt, terwijl zij Ajax op alle terreinen in totale chaos hebben gestort. Naast het sportieve verval gaat het om de organisatorische en financiële aftakeling.”

Driessen stelt dat Van Praag weigert de eerder genoemde rvc-leden uit hun functie te zetten. “Terwijl het drietal met de al vertrokken Pier Eringa en Jan van Halst medeverantwoordelijk is voor onder andere de aanstelling van Sven Mislintat, Maurits Hendriks, aandelengoochelaar Alex Kroes, de uitgave van 115 miljoen euro aan transfers voor derderangs spelers – zie Feyenoord-Ajax – en twee leningen (40 miljoen euro) om voldoende liquiditeit te hebben om de rekeningen dit seizoen te kunnen betalen.”

Van Praag of Kroes eruit bij Ajax?

Driessen is benieuwd of er straks alsnog Ajax-koppen gaan rollen. “Als grootaandeelhouder heeft de bestuursraad de mogelijkheid om de patstelling te doorbreken en de rvc-leden de wacht aan te zeggen. Of het zover komt tijdens de uit te schrijven BAVA (Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders) waarop Van Praag Kroes definitief wil lozen, moet blijken.”

“Een belangrijke rol in dit hele machtsspel in de top bij Ajax – vergelijkbaar met de toestanden rond de fluwelen revolutie met Johan Cruijff – is er voor bestuursraadvoorzitter Ernst Boekhorst”, vervolgt Driessen. Gaat hij openlijk de strijd aan met erelid Van Praag? Van Praag die Boekhorst voordroeg als bestuursraadvoorzitter. En eenmaal aangesteld verleende diezelfde Boekhorst Van Praag een vriendendienst en vroeg hem als rvc-voorzitter. Intussen verschuilt Boekhorst zich en krijgen de leden een door bestuursraadslid Christian Visser ondertekende brief over de bestuurschaos. Dat is de slangenkuil Ajax waarin niemand zijn leven zeker is”

Moet Ajax afscheid nemen van Van Praag?

  • Ja, dat zou een goede zet zijn
  • Nee, dat is niet nodig
1825+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

11:30
6+
‘TV-exit voor Wilfred Genee’
11:16
4+
‘Italiaanse top jaagt op Zirkzee’
10:57
57+
‘Verrassende wending voor Roger Schmidt’
10:44
10+
Van de Ven baalt na nieuwe dreun: “Wil ik eigenlijk niet naar kijken”
10:27
55+
‘Ajax laat oog vallen op Zweedse middenvelder’
10:13
16+
Ten Hag doet boekje open over mislopen ‘supertransfer’: “Heeft het al bewezen”
10:00
161+
Geloof in Ajax: “We komen snel terug”
09:54
53+
‘Bom onder Conference League-finale’
09:39
12+
Oranje-international zaait vertwijfeling: “Is geen positie voor hem”
09:24
78+
‘Opvolger Vandaag Inside dient zich aan’
09:09
317+
Driessen loopt he-le-maal leeg over ‘Ajax-tafel’
08:52
188+
‘Xavi Simons betrokken in dubbeldeal’
08:33
55+
’70 miljoen-vervanger voor Antony’
08:17
60+
Frimpong reageert op Oranje-stelling: “Bondscoach moet maar beslissen”
08:00
452+
Pasveer hakt knoop door over Ajax-toekomst
23:31
57+
Chelsea dwarsboomt wederom CL plannen Tottenham
23:06
36+
Karsdorp gruwelijk in de fout, Koopmeiners verzorgt assist op Europese avond
22:52
297+
Zorgen om aanblijven FC Twente sterkhouder
22:11
101+
Feyenoord oefent tegen Benfica
21:23
463+
Theo Janssen blij met NEC supporters
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie