Van Gaal verrast met opstelling Oranje

Foto: Van Gaal verrast met opstelling Oranje

De 38-jarige Ajax-doelverdediger Remko Pasveer debuteert op donderdagavond in de basisopstelling van het Nederlands elftal, dat het tegen Polen opneemt in de Nations League. Ook PSV-aanvaller Cody Gakpo staat vanaf minuut één op het veld, naar het schijnt als nummer 10.

Achterin krijgen Jurriën Timber en Nathan Aké de voorkeur boven Stefan de Vrij en Matthijs de Ligt. Achterin worden zij vergezeld door aanvoerder Virgil van Dijk en op de flanken: Denzel Dumfries op rechts en Tyrell Malacia op links. Op het middenveld is Teun Koopmeiners de opvallendste naam, aan de zijde van de eerdergenoemde Gakpo en natuurlijk Frenkie de Jong. Memphis Depay en Steven Bergwijn vormen de voorhoede.

Lewandowski

Bij Polen begint Robert Lewandowski in de basis en de goalgetter van FC Barcelona wordt gevreesd door bondscoach Louis van Gaal: “Ik vind het helemaal niet erg dat Lewandowski meedoet. Ik vind het juist fantastisch. Als je tegen Lewandowski die lijn goed bewaakt, goed bespeelt… Betere spitsen zijn er haast niet.”

Ook kwam de keuzeheer op de proppen met een verbeterpuntje voor zijn eigen elftal: “We scoren veel, maar krijgen toch doelpunten tegen. En dat moet niet kunnen. Ik vind dat drie verdedigers die laatste lijn moeten kunnen verdedigen. Dat is moeilijk, maar dat vind ik. Daardoor kunnen de wingbacks ook steeds verder naar voren gaan. Maar die lijn verdedigen met drie verdedigers moet beter.”

Goede opstelling?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
163+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie