‘Ajax-transfers door Diant Ramaj’

Foto: ‘Ajax-transfers door Diant Ramaj’

Diant Ramaj is onomstreden onder de lat bij Ajax, al is hij momenteel geblesseerd, waardoor Gerónimo Rulli weer wat wedstrijdjes mag spelen. Desondanks is er vermoedelijk een exodus van keepers op komst in Amsterdam, waarbij er twee transfereren en er eentje stopt.

‘Rulli, Gorter én Pasveer nemen de benen bij Ajax’

Overigens staat Ramaj er al goed op in het buitenland, maar volgens Voetbal International is het niet de verwachting dat hij al transfereert. “Zijn prestaties zijn ook in het buitenland opgevallen, maar door een breuk in een elleboog mist hij het seizoenslot. De verwachting is dat Ramaj bij Ajax blijft en na de zomer zijn eerste écht volledige seizoen in het profvoetbal gaat keepen.”

Gerónimo Rulli

Dat heeft echter grote gevolgen voor Rulli, die zich overigens wél als een heer gedraagt in de Johan Cruijff ArenA. “Ondanks zijn status heeft Rulli zich zonder morren geschikt in zijn rol als reservedoelman, met slechts minuten in oefenduels of bij Jong Ajax. Ook zonder te spelen bleef hij zo van waarde, als een van de leiders in de groep. De blessure van Ramaj geeft Rulli de kans om zich nog in de kijker te spelen. Nog een jaar op de reservebank is namelijk voor beide partijen onlogisch. Rulli wordt in mei 32 en Ajax is bereid mee te denken over een vertrek, ook omdat hij anders wel een heel prijzige bankzitter wordt.”

Remko Pasveer en Jay Gorter

Remko Pasveer (40 jaar oud) hangt zijn keepershandschoenen hoogstwaarschijnlijk aan de wilgen, maar er is nóg een slachtoffer van de dadendrang van Ramaj: Jay Gorter. “Gorter heeft nog een contract tot 2026 en kan volgend seizoen tweede keeper zijn. Om zich te blijven ontwikkelen, is Gorter echter toe aan speeltijd. Als dat bij Ajax niet kan, ligt een al dan niet tijdelijk vertrek voor de hand.”

Ramaj de onbetwiste nummer één?

  • Ja
  • Nee
1903+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie