‘Pasveer neemt Ajax-besluit’

Foto: ‘Pasveer neemt Ajax-besluit’

Remko Pasveer en Ajax zijn aan het praten over een langere samenwerking. Dat meldt Voetbal International dinsdag. Er werd gedacht dat Pasveer na dit seizoen een punt achter zijn loopbaan zou zetten, maar dat lijkt nog niet te gaan gebeuren. Pasveer denkt niet aan stoppen.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Pasveer verlengt bij Ajax?

In 2021 arriveerde de doelman kosteloos in Amsterdam. Hij verliet Vitesse destijds transfervrij. Sindsdien heeft de ervaren doelman vijftig officiële wedstrijden gespeeld in het rood-wit van Ajax. Zijn eerste seizoen bij de club werd gekenmerkt door indrukwekkende optredens in de Champions League, waarbij hij onder andere Erling Haaland van scoren wist af te houden in de Johan Cruijff ArenA. Later dat seizoen raakte de doelman geblesseerd. Desondanks werd hij in het seizoen 2022/23 opnieuw de eerste keuze voor het doel bij Ajax.

Na het WK in Qatar werd hij echter voorbijgestreefd. In de winter van 2023 haalde Ajax Gerónimo Rulli naar Amsterdam als eerste doelman. Pasveer accepteerde een rol als reservedoelman. Afgelopen zomer werd er nog een doelman aangetrokken door Ajax, Diant Ramaj. Met de terugkeer van Jay Gorter van een uitleenperiode werd de kans op speeltijd voor Pasveer steeds kleiner. Dit seizoen heeft Pasveer, mede door blessures, nog geen enkele minuut gespeeld voor Ajax.

Toch is de 40-jarige doelman met Ajax in gesprek over een contractverlenging, terwijl gedacht werd dat hij zou stoppen aan het eind van dit seizoen. In welke rol Pasveer volgend seizoen onderdeel van de Ajax-selectie is, is nog onduidelijk. Wel is bekend dat de ervaren sluitpost een belangrijke rol in de kleedkamer vervult.

Pasveer is de beste keeper die Ajax in de selectie heeft.

  • Mee eens.
  • Niet mee eens.
172+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie