United wint volgende topper, Antony scoort bij debuut

Manchester United is in de winning mood en heeft op zondagavond zijn vierde overwinning op rij geboekt, waarbij Arsenal dit keer het slachtoffer was. Oud-Ajacied Antony scoorde meteen bij zijn debuut, hij maakte de 1-0 op Old Trafford.

Tegen Leicester City (0-1 winst) keek Antony nog toe bij United, maar tegen Arsenal posteerde oefenmeester Erik ten Hag hem meteen in de basisopstelling, op de plek van Anthony Elanga. De Braziliaan begon wat zenuwachtig en ongelukkig aan zijn debuutwedstrijd, want zijn eerste voorzet kwam niet aan en vervolgens liep hij zich vast bij een poging om meerdere tegenstanders te passeren.

De oud-Ajacied groeide echter in het duel, want in de achtste minuut van de Premier League-topper stond hij aan de basis van een grote kans voor Christian Eriksen, die de bal op zijn pantoffel nam maar naast knalde. Een paar minuten later leek Gabriel Martinelli de 0-1 gemaakt te hebben met een schot in de rechterhoek, maar scheidsrechter Paul Tierny kreeg een seintje van de VAR: Martin Ödegaard had een duw(tje) uitgedeeld aan Eriksen en daarom werd de goal geannuleerd.

Debuutgoal Antony

Een twintigtal minuten later werd de openingstreffer aan de andere kant van het veld gescoord: via Bruno Fernandes, Jadon Sancho en Marcus Rashford kwam de bal bij Antony terecht, die doelman Aaron Ramsdale klopte met een schuiver. De aanvaller kuste meteen het logo van zijn nieuwe werkgever…

In de tweede helft werd het 1-1 door een doelpunt van Buyako Saka, die Lisandro Martínez door de benen speelde, maar daarna rechtte United de rug. Eerst maakte Rashford de 2-1 na een wonderschone pass van Fernandes en vervolgens tekende de Engelsman óók voor de 3-1. Hij viel echter wel nog geblesseerd uit, evenals Martínez…

Scoreverloop: 1-0 (35′) Antony, 1-1 (60′) B. Saka, 2-1 (66′) M. Rashford, 3-1 (75′) M. Rashford

TIP: Verdien 2.15 keer je inleg als United ook van Crystal Palace wint!