Kamp-Hoedemakers wil transfer afdwingen

Foto: Kamp-Hoedemakers wil transfer afdwingen

Mees Hoedemakers hoopt SC Cambuur deze maand alsnog in te ruilen voor FC Utrecht. Zijn broodheer gooide de deur maandag op slot, maar de middenvelder is ‘not amused’ over dat besluit. 

Zaakwaarnemer Fulco van Kooperen heeft Cambuur verzocht om alsnog mee te werken. Volgens hem heeft de club ‘die morele verplichting’ nadat de middenvelder vorig jaar zijn aflopende contract verlengde om een transferwaarde te blijven vertegenwoordigen. “Nu wordt Mees’ goedheid om bij te tekenen – wat heel weinig spelers in zijn positie op dat moment gedaan hadden – als het ware bestraft”, stelt de voetbalmakelaar tegenover Voetbal International.

Van Kooperen vervolgt: “Het gaat hier niet om een speler die zich hoofdzakelijk financieel enorm wil verbeteren. Als het Mees daar om was gegaan zou hij juist beter nog een jaar bij Cambuur kunnen blijven om daarna transfervrij te vertrekken. Het gaat om een speler die bewust een tussenstap wil maken in Nederland, maar Cambuur wil niet eens het gesprek met FC Utrecht aangaan. Dat stelt hem gezien de voorgeschiedenis flink teleur.”

Cambuur heeft laten weten dat de timing simpelweg ongelukkig is. De club uit Leeuwarden opent volgend jaar het nieuwe stadion en men wil daar absoluut Eredivisie-voetbal aan koppelen. Om die reden wil men niet vlak voor de transferdeadline een sterkhouder verkopen aan een competitiegenoot.

TIP: Wint Cambuur van AZ? Win 4,70 keer je inleg via Unibet!

Terecht?

  • Ja
  • Nee
146+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie