“Het moest in elk geval van Messi komen, niet van mij”

Foto: “Het moest in elk geval van Messi komen, niet van mij”

FC Barcelona voelde zich afgelopen zomer genoodzaakt om Lionel Messi te laten gaan. De Argentijn verklaarde later dat hem nooit is gevraagd om ‘voor niets’ te spelen in Camp Nou en dat klopt volgens Joan Laporta.

Barcelona en Messi hadden afgelopen zomer een akkoord, maar door financiële problemen lukte het niet om deze deal af te ronden. Daarop koos de steraanvaller voor Paris Saint-Germain als nieuwe club. Laporta insinueerde later dat Messi had kunnen blijven door gratis voor de club aan de slag te gaan, waarop de Argentijn aangaf dat dit nooit ter sprake is gekomen. Hij voelde zich gekwetst door de Catalaanse twist.

Laporta reageert

“Messi heeft gelijk, ik heb hem nooit gevraagd om gratis te spelen omdat we wisten dat hij een belangrijk aanbod had”, zo laat Laporta weten in een reactie aan TV3. “Ik wil het verduidelijken: in een radioprogramma werd mij gevraagd: wat als Messi voor niets kon blijven? Voor niets… Ik wist ook niet of het zou kunnen, maar ik begreep toen dat dat kon.”

De Barcelona-president vervolgt: “Ik zei toen: ‘Dat zou mooi zijn, maar ik heb hem dat nooit gevraagd omdat hij de beste speler ter wereld en hij al een ander voorstel had gekregen van een club. Het moest dus in elk geval van hem komen, niet van mij. Er is daarna veel onnodige controverse ontstaan.”

Messi won afgelopen maandag de Ballon d’Or voor de zevende keer in zijn carrière. Ook Laporta was hierbij aanwezig, maar dit zou geen warme ontmoeting hebben opgeleverd.

Maakt Messi de 0-1 bij Lens? Win 4.33 keer je inleg bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Eens met Laporta?

  • Ja
  • Nee
67+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie