Van de Beek gekielhaald: “Zo simpel is het!”

Foto: Van de Beek gekielhaald: “Zo simpel is het!”

Donny van de Beek was tegen Watford (4-1 verlies) zowat de enige die thuis gaf aan de kant van Manchester United en na dat duel op Vicarage Road werd oefenmeester Ole Gunnar Solskjaer ontslagen. Prompt mocht de Nederlander tegen Villarreal eindelijk eens in de basis starten.

Jadon Sancho en Cristiano Ronaldo zorgden voor een 0-2 Champions League-zege, maar toen die goals gemaakt werden zat Van de Beek al weer op de bank. The Independent geeft hem een 5 ‘voor de moeite’: “Er werd veel verwacht van de Nederlander na zijn goal tegen Watford, maar in de eerste helft liet hij nauwelijks iets zien.”

Van Manchester Evening News krijgt de oud-Ajacied een iets betere beoordeling, een zesje: “Van de Beek was in de eerste helft een leidend figuur in het drukzetten van United en speelde na rust iets meer naar voren. Maar zodra United zich onder druk terugtrok, verdween Van de Beek langzaam uit het spel.” Ook The Daily Mail geeft hem echter een 5… “Hij werd door Solskjaer regelmatig genegeerd, maar vanavond deed Van de Beek weinig om aan te tonen dat hij een vaste basisspeler moet zijn. Hij leek op een andere golflengte te zitten dan zijn ploeggenoten.”

Het gelijk van Solskjaer

The Sun is al helemaal hard: “Misschien had Solskjaer wel gelijk. In Spanje was namelijk weinig te zien dat het tegendeel bewees. Als dit de wedstrijd had moeten zijn waarop Van de Beek zijn stempel eindelijk drukte, dan was het verre van een succes. Als we lief blijven, dan noemen we hem maar een harde werker. Maar iemand die tientallen miljoenen kostte en volgens sommige supporters in potentie een van de beste middenvelders van Europa is, verwacht je meer. Veel meer zelfs.”

Van de Beeks vervanger Bruno Fernandes deed het beter: “In alle eerlijkheid heeft de Portugees dit seizoen ook nog niet zijn beste spel laten zien, maar Fernandes probeert tenminste nog iets te creëren. Hij is ook de speler die in deze Champions League-campagne verreweg de meeste kansen heeft gecreëerd bij United. Fernandes kan de ploeg tot leven wekken, Van de Beek niet. Zo simpel is het.”

Zie jij Manchester United de Champions League winnen? De odd is 17.00!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Van de Beek niet goed genoeg?

  • Daar ben ik het mee eens
  • Daar ben ik het niet mee eens
386+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie