‘Barça wordt Nederlandse enclave na nieuwe transfer’

Foto: ‘Barça wordt Nederlandse enclave na nieuwe transfer’

Oefenmeester Ronald Koeman, Memphis Depay, Frenkie de Jong, Luuk de Jong en Sergiño Dest geven FC Barcelona een behoorlijk Nederlandse smoel, maar de invloed uit ons land zou verder uitgebouwd kunnen worden met de komst van Donny van de Beek.

De situatie van de middenvelder bij Manchester United is welbekend: oefenmeester Ole Gunnar Solskjaer zegt steeds maar weer dat hij belangrijk is voor de Red Devils, maar de realiteit is dat hij maar mondjesmaat in actie komt op Old Trafford.

Op de laatste dag van de zomerse transferwindow was Van de Beek dicht bij een tussentijds vertrek naar Everton, zo bevestigde technisch directeur Marcel Brands een paar dagen geleden in gesprek met Langs de Lijn: “We hadden hem op ons lijstje staan. Aan het begin van de transferwindow hebben we bij United geïnformeerd, toen was het onmogelijk. Aan het einde van de window kreeg ik een belletje van Guido Albers, zijn agent, dat hij wellicht toch mocht worden verhuurd. Maar op het laatste moment werd het weer tegengehouden.”

Albers en Van de Beek hebben echter harde afspraken gemaakt met United, waardoor een vertrek in de winterstop hoogstwaarschijnlijk wel mogelijk is als er niets aan de situatie van de oud-Ajacied verandert. Barcelona staat klaar om toe te slaan, aldus Manchester Evenings News. De verwachting is dat de Catalanen gaan proberen om hun doelwit te huren, vanwege de precaire financiële situatie in het Camp Nou-stadion.

Van de Beek naar Barça?

  • Tof
  • Ik vind het niks
414+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie