Wan-Bissaka verpest avond Van de Beek ondanks goal CR7

Donny van de Beek mocht vandaag eindelijk weer eens starten bij Manchester United, maar de Nederlander werd er bij rust al afgehaald tijdens de 2-1 nederlaag tegen Young Boys in de Champions League.

En dat had alles te maken met een onnodige en roekeloze charge van Aaron Wan-Bissaka, na iets meer dan een half uur spelen. De Engelse rechtsback kreeg direct rood. Van de Beek werd in de theepauze geslachtofferd en vervangen door een extra mandekker (Raphael Varane), nadat daarvoor ook al Jadon Sancho (voor vleugelverdediger Diogo Dalot) plaats moest maken.

In de 45 minuten die Van de Beek meespeelde kreeg hij niet bijster veel ballen, maar deed de man uit Nijkerkerveen het ook niet per se slecht. Hij mocht bovendien na dertien minuten al juichen toen Cristiano Ronaldo op aangeven van landgenoot Bruno Fernandes de score opende.

In de tweede helft deed United echter alleen nog maar aan tegenhouden. De defensieve wissels van Ole Gunnar Solskjaer, die zelfs Ronaldo en Fernandes nog vroegtijdig verving, pakten echter niet heel denderend uit. Al snel scoorde Nicolas Ngamaleu de gelijkmaker, en in de vierde minuut van de blessuretijd (!) maakte Jordan Siebatcheu nog de 2-1 na een dramatische te korte terugspeelbal van invaller Jesse Lingard.

De andere twee ploegen in Groep F, Villarreal en Atalanta, trappen om 21:00 uur tegen elkaar af in Bergamo.

Scoreverloop: 0-1 (13′) Cristiano Ronaldo, 1-1 (Nicolas Ngamaleu (66′), 1-2 (90+4′) Jordan Siebatcheu