Aaron Wan-Bissaka

Leeftijd: 26

Het laatste nieuws over Aaron Wan-Bissaka

Aaron Wan-Bissaka is een Engelse rechtsback met Congolese roots. In de zomer van 2019 maakte hij de overstap van Crystal Palace naar Manchester United.

  • Wan-Bissaka speelt momenteel voor Manchester United
  • De verdediger won in 2023 de League Cup
  • Hij brak door in het shirt van Crystal Palace
  • Wan-Bissaka speelde jeugdinterlands voor DR Congo en Engeland

Clubcarrière

Wan-Bissaka werd op 26 november 1997 geboren in de Engelse hoofdstad Londen. Zijn vader (Ambroise Bissaka) en moeder (Elizabeth Bissaka) zijn allebei van Congolese komaf. Het gezin groeide op in de Zuid-Londense wijk Croydon. Op elfjarige leeftijd werd de rechtspoot, die in eerste instantie als vleugelaanvaller fungeerde, opgenomen in de jeugdopleiding van Crystal Palace.

Doorbraak bij Crystal Palace

Manager Roy Hodgson liet Wan-Bissaka op 25 februari 2018 debuteren in de A-selectie van Crystal Palace, dat het Londense onderonsje met Tottenham Hotspur verloor (0-1). In het restant van het seizoen 2017-2018 mocht de verdediger nog zes keer opdraven in de Premier League. De leiding van The Eagles beloonde zijn ontwikkeling in 2018 met een gloednieuw contract.

Wan-Bissaka opende het seizoen 2018-2019 met een assist in de Premier League-wedstrijd tegen Fulham (0-2 overwinning). Hij veroverde een vaste basisplaats bij Crystal Palace, waar hij in zijn eerste volledige seizoen 39 keer mocht opdraven. Scoren deed hij niet voor de Londenaren, maar hij produceerde wel een viertal assists. In de zomer van 2019 werd Wan-Bissaka beloond met een overstap naar Manchester United. Beide clubs werden het eens over een transfersom van circa 55 miljoen euro.

In het shirt van Manchester United (Pro Shots)

Manchester United

Manager Ole Gunnar Solskjaer liet Wan-Bissaka op 11 augustus 2019 debuteren voor Manchester United, dat een 4-0 zege behaalde op Chelsea. Zijn team bereikte in het seizoen 2019-2020 de halve finale in zowel de FA Cup, League Cup als de Europa League, maar in geen van deze toernooien werd de finale bereikt. The Red Devils bereikten de finale van de Europa League in 2021 alsnog. Na een bloedstollende strafschoppenserie verloor United van het Spaanse Villarreal.

Wan-Bissaka maakte op 17 oktober 2020 zijn eerste doelpunt als profvoetballer. In de uitwedstrijd tegen Newcastle United (1-4 zege) maakte hij vlak voor tijd de 1-3. De rechtsback passeerde inmiddels de 150 officiële wedstrijden in het tenue van Manchester United, waarmee hij in 2023 zijn eerste prijs veroverde: de League Cup.


Interlandcarrière

Wan-Bissaka speelde in 2015 één wedstrijd voor de Onder 17-selectie van DR Congo. Uiteindelijk koos de rechtspoot echter voor Engeland, waarvoor hij een handvol wedstrijden speelde als jeugdinternational.

Laatste update: 15 februari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie