Advies voor Mühren: “Ik wil graag dat je bij me blijft, ik pas goed op je”

Foto: Advies voor Mühren: “Ik wil graag dat je bij me blijft, ik pas goed op je”

Henk de Jong probeert Robert Mühren ervan te overtuigen, dat hij het best bij SC Cambuur kan blijven. De trainer weet echter ook dat meerdere factoren een keuze spelen in de beslissing van de spits, die een aflopend contract heeft bij de promovendus.

Mühren kende een geweldig seizoen in de Keuken Kampioen Divisie, waar hij met 38 treffers met afstand topscorer werd. De Volendammers floreert bij Cambuur, terwijl zijn periodes bij Zulte Waregem, Sparta Rotterdam en NAC Breda geen succes waren. “De speelwijze die we hebben, die heeft hij nog nooit meegemaakt. Robert loopt elf tot twaalf kilometer per wedstrijd en maakt 1300 sprintmeters. Dat is niet normaal. Hij voelt zich goed in de speelwijze waarin we veel druk zetten en hij hoeft niet bang te wezen voor zijn plaats. Ik heb ook tegen de andere spits gezegd die ik heb: Robert is de nummer één”, legt de oefenmeester uit in de liveshow van Voetbal International.

De Jong geeft aan met Mühren over diens toekomst gesproken te hebben. “Ik heb tegen hem gezegd: ‘Ik wil graag dat je bij me blijft, ik pas goed op je. Voor het geld moet je ergens anders wezen, dat weet ik ook wel. Maar als je je nu goed voelt, blijf dan mooi bij me.’ Zo hebben we dertig seconden gesproken.”

Mühren wordt met een aantal clubs in verband gebracht die een duidelijk stap hogerop zijn, zoals FC Utrecht. Het is ook een optie om op het tweede niveau actief te blijven, waar hij wekelijks uitblinkt. Clubs als Almere City en NEC worden genoemd voor dat scenario.

Blijft hij bij Cambuur?

  • Ja
  • Nee
179+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie