Volendam leeft nog na late treffer in Almere

FC Volendam mag blijven dromen van lijfsbehoud in de Eredivisie. De hekkensluiter wist zondagavond in extremis een 1-1 gelijkspel uit het vuur te slepen.

Almere City FC geeft zege op FC Volendam uit handen

In de eerste helft van de Markermeer Derby werd er niet gescoord. Niet reglementair althans. Op aangeven van Joey Jacobs schoot Kornelius Hansen op fraaie wijze raak, maar de assistent-scheidsrechter stak zijn vlag omhoog vanwege buitenspel. De VAR besloot die beslissing uiteindelijk te steunen.

FC Volendam hield zich prima staande in Almere. De hekkensluiter zorgde zelfs voor serieus doelgevaar, maar doelman Samuel Sahin-Radlinger wist zowel Darius Johnson als Benaissa Benamar van scoren af te houden. Daarnaast werd er een bal van de doellijn gehaald.

Nalic slaat toe

Waar de oranjehemden nalieten om de leiding te nemen, daar wist Almere City in de 71ste minuut wel toe te slaan. Peer Koopmeiners bereikte zijn teamgenoot Adi Nalic vanuit een vrije trap, waarna de Zweed overtuigend de 1-0 binnen knikte.

In blessuretijd wist FC Volendam alsnog een punt uit het vuur te slepen. Invaller Robert Mühren tikte in een één-tegen-één-situatie de 1-1 binnen, waardoor Het Andere Oranje mag blijven dromen van lijfsbehoud.

Scoreverloop: 1-0 (71′) A. Nalic, 1-1 (90′) R. Mühren

Gaat Almere City een stabiele eredivisionist worden?