Hoofdrol voor Giroud met vierklapper, Dortmund naar volgende ronde

Tijdens het rondje langs de velden op deze Champions League-avond viel te constateren dat een aantal wedstrijden er weinig toe deden. Zo waren FC Barcelona, Juventus, Sevilla en Chelsea immers al geplaatst voor de volgende ronde. Het onderlinge duel tussen laatstgenoemde ploegen was vooral opvallend door een absolute hoofdrol van Olivier Giroud. Daarnaast voegde Borussia Dortmund zich in het rijtje van deze clubs.

Sevilla – Chelsea

De nodige basiskrachten kregen rust tijdens dit affiche. Zo zat Luuk de Jong bij de thuisploeg op de bank, terwijl Hakim Ziyech een reserverol had bij de bezoekers. Het duel bood wel kansen voor Karim Rekik en Oussama Idrissi om zich te laten zien. Dat gold ook voor Olivier Giroud, die in de Champions League en Premier League nog niet startte dit seizoen. Hij wordt in verband gebracht met een vertrek bij Chelsea en de Franse spits greep het duel met beide handen aan om zich in de kijker te spelen.

Al na acht minuten maakte de ervaren international zijn eerste goal. Het bleek de opmaat voor nog veel meer in de tweede helft. Giroud was ontkent en tekende voor de ene treffer na de andere. Aan het eind van de rit stond hij op liefst vier goals. Zo was hij verantwoordelijk voor de gehele productie deze wedstrijd: 0-4.

Borussia Dortmund – Lazio

Dortmund had in eigen huis voldoende aan een gelijkspel tegen Lazio om zich voor de volgende ronde te plaatsen. Voor de aftrap kregen de Duitsers nog het slechte nieuws dat Erling Haaland dit jaar niet meer in actie komt. Zonder de Noorse topschutter wist de ploeg echter wel te scoren. Net voor rust was het Raphaël Guerreiro die de ban brak en de gastheren op voorsprong bracht. Halverwege de tweede helft deden de Italianen wel wat terug. Ciro Immobile benutte een strafschop en tekende zo voor de 1-1 eindstand.