5 Nederlanders bereiken halve finale Champions League

Foto: 5 Nederlanders bereiken halve finale Champions League

Eerder deze week wisten de vrouwen van Olympique Lyon en Chelsea door te stoten naar de halve finale van het grootste Europese toernooi. Gisteravond kwamen daar FC Barcelona en Paris Saint-Germain bij. In totaal zitten er nog 5 Nederlanders in het toernooi.

Franse veelvraat & Nederlands onderonsje

Dinsdagavond wonnen de vrouwen van Lyon met 4-1 van Benfica. Dit was ruim voldoende daar de heenwedstrijd al met 1-2 werd gewonnen. Daniëlle van de Donk begon in de basis en Damaris Egurrola viel na rust in. Diezelfde avond hield Chelsea de vrouwen van Ajax op 1-1 na eerder in Amsterdam met 0-3 gewonnen te hebben. De opponent voor Lyon in de halve finale is Paris Saint-Germain. Zij wonnen woensdagavond eenvoudig met 3-0 van het Zweedse BK Häcken na vorige week ook al met 3 punten van het veld te zijn gestapt tegen de Zweden: 1-2. Een feit is dat er sowieso 2 Nederlanders door zullen stoten naar de finale. Op dit moment zijn Jackie Groenen en Lieke Martens van PSG geblesseerd, maar wellicht op tijd fit voor een eventuele eindstrijd. Voor Van de Donk en Egurrola kan dit de tweede Champions League finale in 3 jaar tijd betekenen. Zij zaten eerder al bij de selectie toen Lyon in Turijn FC Barcelona versloeg in de eindstrijd van het seizoen 2021-2022. Veelvraat Lyon won tussen 2011 en 2022 8 (!) keer de Champions League voor vrouwen en is daarmee recordhouder.

Titelfavoriet FC Barcelona

De vrouwen van Barça wisten relatief eenvoudig de halve finale te bereiken ten koste van het Noorse SK Brann. Vorige week werd het 1-2 in Noorwegen en gisteravond in Barcelona werd het 3-1 voor de titelfavoriet waar Nederlander Esmee Brugts in de basis begon. Barcelona is reeds 2 jaar ongenaakbaar in Spanje en Europa. Coach Jonatan Giráldez mag in zijn nopjes zijn met het elftal wat hij heeft. Met Aitana Bonmati (winnares Ballon d’Or 2023) en Alexia Putellas (winnares Ballon d’Or 2022 & 2021) heeft Barça goud in handen. de ras-Catalanen spelen al hun hele leven voor FC Barcelona en zijn de boegbeelden van de club. Met een legio aan assists en goals bewijzen de 2 middenvelders keer op keer de beste te zijn. Vorig seizoen wonnen de vrouwen van Blaugrana de Champions League ten koste van VFL Wolfsburg. In een zinderende finale werd het 3-2 voor de Catalanen.

Road to Bilbao

Eind april staan de halve finales gepland. In het weekend van 20/21 april neemt FC Barcelona het thuis op tegen Chelsea en Olympique Lyon speelt in eigen stadion tegen Paris Saint-Germain. De week daarop volgen de returns. Met 5 actieve Nederlanders in het toernooi wordt het een razend spannend slot van het toernooi. De finale wordt gespeeld op 25 mei in de het Spaanse Bilbao. Het stadion San Mames van Athletic Club is dan het decor.

Wie wint de vrouwen Champions League?

  • FC Barcelona
  • Chelsea FC
  • Olympique Lyon
  • Paris Saint-Germain
37+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie