Mazraoui helpt wervelend Bayern, Van de Ven scoort tegen Dortmund

Bayern München heeft dinsdagavond indruk gemaakt in de Duitse Bundesliga. Der Rekordmeister rekende met overtuigende cijfers af met Werder Bremen: 6-1.

Trainer Julian Nagelsmann kon geen beroep doen op Matthijs de Ligt. Noussair Mazraoui begon in de basis bij Bayern, waar Ryan Gravenberch een invalbeurt werd gegund. De oud-Ajacieden zagen Bayern fantastisch starten en al na zes minuten werkte toptalent Jamal Musiala de 1-0 tegen de touwen.

Bayern kreeg in de fase daarna wel te maken met tegenslag. Anthony Jung bracht Werder al snel weer langszij, Eric Choupo-Mouting liet een strafschop onbenut en Sadio Mané raakte geblesseerd. Even dreigde een sombere avond in de Allianz Arena, maar na ruim twintig minuten begon de aanvalsmachine uit München weer te draaien. Serge Gnabry (tweemaal) en Leon Goretzka zorgden nog voor rust voor een 4-1 voorsprong.

In de slotfase wist Bayern er een monsterscore van te maken. Mazraoui had een groot aandeel in de 6-1 uitslag. In de 82ste minuut stond de voormalig Ajax-verdediger aan de basis van de hattrick van Gnabry. Twee minuten later mocht Mazraoui een tweede assist bijschrijven dankzij de afronding van Matthys Tel.

Van de Ven doet Malen pijn

Eerder op de avond ging aartsrivaal Borussia Dortmund ten onder. De werkgever van Donyell Malen verloor met 2-0 van VfL Wolfsburg. Potentiële Oranje-international Micky van de Ven zorgde voor een vroege voorsprong voor de thuisploeg, dat dankzij Lukas Nmecha uit wist te lopen naar een comfortabelere zege.

Met 31 punten is Bayern de fiere lijstaanvoerder in Duitsland. Dortmund staat vierde met 25 punten.