Zorgen groeien: geen akkoord Barça en LaLiga

Foto: Zorgen groeien: geen akkoord Barça en LaLiga

FC Barcelona stevent af op het Spaanse kampioenschap, maar de zorgen zijn nog altijd groot te noemen. De Catalaanse topclub lijkt er maar niet in te slagen om de financiële problematiek een halt toe te roepen.

Catalanen moeten fors bezuinigen

LaLiga heeft in eerder stadium aangegeven dat er minimaal tweehonderd miljoen euro moet worden bezuinigd bij FC Barcelona. President Joan Laporta en Mateo Alemany hebben de afgelopen weken gesprekken gevoerd met de Spaanse competitieorganisator, maar dit heeft geen doorbraak opgeleverd. Dat meldt SPORT.

Volgens LaLiga moet FC Barcelona grote maatregelen treffen om de financiële huishouding op orde te brengen. Een optie is natuurlijk om meer inkomsten te genereren, maar een deel van de uitgaven zal toch echt fors omlaag moeten. Daarbij valt dus een bedrag van zeker tweehonderd miljoen euro en dat kan oplopen tot 350 miljoen.

Geen nieuwe deals mogelijk

Op dit moment mag FC Barcelona geen nieuwe deals sluiten met spelers. Dat wil bijvoorbeeld zeggen dat er geen contractverlengingen kunnen worden afgerond, maar ook nieuwe spelers aantrekken is voorlopig geen optie. Zo is een terugkeer van Lionel Messi momenteel ver weg.

FC Barcelona wil meer tijd krijgen om de financiële positie op orde te brengen. Volgens LaLiga is dat niet haalbaar, omdat dit een oneerlijk speelveld oplevert richting andere clubs. Zonder akkoord tussen beide partijen is de situatie voor volgend seizoen zorgwekkend te noemen wat het doorvoeren van de sportieve plannen betreft.

Wint FC Barcelona met 3-0 van Osasuna?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat dit grote problemen opleveren?

  • Ja
  • Nee
496+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie