‘Zakelijk Ajax rekent af met kamp-Cruijff’

Foto: ‘Zakelijk Ajax rekent af met kamp-Cruijff’

Marcel van der Kraan begrijpt niet waarom Jordi Cruijff geen kans krijgt bij Ajax. Volgens de journalist zou hij perfect passen, maar blijft interesse uit.

“In de fase waarin hij weg wilde bij FC Barcelona, was het interessant om te zien wat er in Amsterdam zou gebeuren”, vertelt Van der Kraan in een video-item van De Telegraaf. “Bij Ajax hadden ze een technisch directeur nodig, iemand met het DNA van Ajax. Jordi heeft dat door zijn vader en hij heeft zelf nog in de jeugd gespeeld bij de club.”

“Maar er gebeurde niks en dat was al een teken aan de wand”, vervolgt Van der Kraan. “Dan denk je: komt er nog eens liefde tussen de familie Cruijff – de opvolgers – en de club of gaat men in Amsterdam over op een hele andere manier? Dat hebben we gezien. Het is de zakelijke manier.”

Tahirovic-scepsis

Met Benjamin Tahirovic (AS Roma) heeft Ajax een nieuwe speler aangetrokken. Van der Kraan is sceptisch: “Als je tegen Feyenoord (kwartfinale Europa League, red.) niet aan de bak komt en je zit vooral op de bank… Hij valt wel heel vaak in de 89ste minuut in. Toen de competitie gespeeld was, speelde hij een enkele keer wat langer. Hij is niet als grote aankoop gehaald. Als je dan weet dat ze met Timber ook nog een topper gaan verliezen…”

Ajax lijkt deze zomer ‘gewoon’ weer te cashen op de transfermarkt. Naast Timber lonken ook de miljoenen voor Edson Álvarez. “Ik denk dat ze voor die twee spelers bij elkaar een kleine honderd miljoen gaan pakken. Dat is ongekend na een seizoen zoals Ajax dat heeft gehad. Ik denk dat ze er in Rotterdam wel een beetje jaloers op zijn.”

Wint Portugal van de Oranje Leeuwinnen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Deel je zijn mening over Cruijff?

  • Ja
  • Nee
2188+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie