‘Xavi Simons-jackpot voor PSV’

Foto: ‘Xavi Simons-jackpot voor PSV’

De kans is reëel dat PSV binnen nu en een paar jaar gaat cashen voor publiekslieveling Xavi Simons. Het doemscenario lijkt voorlopig van tafel.

‘PSG haakt af’

Simons maakt dit seizoen een monsterachtige ontwikkeling door bij PSV. De negentienjarige middenvelder annex aanvaller debuteerde tijdens het WK in het Nederlands elftal en is uitgegroeid tot dé ster van de Eindhovense club. Er lonkt dan ook een gouden toekomst voor de oud-speler van FC Barcelona en Paris Saint-Germain.

Bij zijn overstap naar PSV heeft Simons een PSG-clausule laten inbouwen. Voor slechts twaalf miljoen euro kan de smaakmaker terugkeren naar Parijs, maar volgens Franse media heeft die optie voorlopig geen enkele prioriteit in het Parc des Princes. De clubleiding van Paris Saint-Germain lijkt andere keuzes te gaan maken op de transfermarkt.

Marktwaarde schiet omhoog

Voor PSV is dit goed nieuws. Transfermarkt schat de Oranje-international inmiddels op een marktwaarde van dertig miljoen euro en schrijft: “Simons krijgt er maar liefst 12 miljoen euro aan waarde bij en wordt door de marktwaarden-admins van Transfermarkt nu geschat op 30 miljoen euro. Daarmee komt hij op de rand van de top drie uit van meest waardevolle spelers in de Nederlandse competitie.”

Mocht Simons deze zomer worden weggekocht, dan lijkt PSV daar in ieder geval een megabedrag aan over te houden. Goed nieuws dus voor de Eindhovense club, dat zelfs gaat proberen om hem een gloednieuw contract te laten ondertekenen.

Scoort Simons in Arnhem?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Is hij na dit seizoen nog te behouden?

  • Ja
  • Nee
1150+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie