Winterse stilte voor de zomerstorm bij Feyenoord

Foto: Winterse stilte voor de zomerstorm bij Feyenoord

Feyenoord houdt zich vooralsnog rustig op de winterse transfermarkt. Alhoewel trainer Arne Slot graag nog een rechtsback en buitenspeler erbij heeft lijkt het een kalme winter te worden in Rotterdam. Een paar talenten worden opgepikt, maar verder is de verwachting dat er niets bij komt en niets weggaat. Hoe anders zal dit komende zomer zijn. Een ware exodus dreigt, maar wel eentje waar ze in De Kuip heel rijk van kunnen worden.

Inside: Feyenoord maakt zich op voor hete transferzomer

Op dit moment kan Feyenoord nog niet de ene na de andere speler binnenhalen voor veel centen. Een Jordan Henderson of een talentvolle Isaac Babadi die heel veel centjes willen hebben zullen ze in Rotterdam niet gaan vastleggen. Technisch directeur tevens algemeen directeur Dennis te Kloese wikt en weegt en doet dat samen met maatje Slot en een uitgebreide scoutingstaf. Mocht er een kansje voorbijkomen deze winter dan zullen ze die niet laten liggen.

Dan wordt er vooral gekeken dus naar een rechtsback en buitenspeler. Een buitenkansje zou bijvoorbeeld Neco Williams (22) kunnen zijn. Een groot Liverpool-talent die in de zomer van 2022 voor 20 miljoen euro gekocht werd door Nottingham Forest. Hij komt daar op het moment alleen niet aan spelen toe en zou in een bepaalde constructie goed passen bij Feyenoord. Huur (met optie tot koop) bijvoorbeeld. Williams wil met Wales naar het EK en zou graag naar De Kuip willen komen.

Seizoen Feyenoord kan donderdagavond 22 februari over zijn

In de zomer zou Feyenoord dan kunnen beslissen of ze hem definitief willen vastleggen voor hoogstwaarschijnlijk een recordbedrag (marktwaarde 17 miljoen). Want in de zomer mogen Slot en Te Kloese aan de bak. Zeker na een seizoen dat hele hoge verwachtingen had, maar weleens op een sof zou kunnen uitdraaien. Het is namelijk niet heel raar als Feyenoord laat in de avond op 22 februari overal voor is uitgeschakeld. Dan staat namelijk de return van de tussenronde van de Europa League op het programma in Stadio Olimpico. Volgende week woensdag (24 januari) wacht PSV al, thuis in de achtste finale van de KNVB Beker. En met de achterstand van 10 punten op PSV kan je ook stellen dat Feyenoord is uitgeschakeld voor de titel.

De ervaring leert dat een teleurstellend seizoen na een topseizoen kan zorgen voor een vertrek van veel spelers. Komende zomer lijkt dat een factor te kunnen gaan worden bij Feyenoord. Ook omdat meerdere zaakwaarnemers van de spelers al de opties aan het verkennen zijn. Het management van Dávid Hancko schermt met interesse van Paris Saint-Germain en Liverpool. Santiago Giménez laat in een interview nog maar eens weten dat het plan toch echt was dat hij twee jaar bij Feyenoord zou blijven om daarna een stap hogerop te maken. En de vele interesse in de Oranje-internationals van afgelopen zomer zal zeker niet zijn afgenomen sinds Quilindschy Hartman, Mats Wieffer, Justin Bijlow en Lutsharel Geertruida volwaardige Oranje-(basis)spelers zijn geworden.

De zaakwaarnemer van Dávid Hancko wil zijn cliënt komende zomer graag onderbrengen bij een Europese topclub.

Feyenoord hoeft komende zomer niet te vrezen voor gratis vertrekken

Komende zomer lopen vier spelers uit hun contract bij Feyenoord. Keeper Kostas Lamprou wordt bedankt voor bewezen diensten en Alireza Jahanbakhsh wordt een mooie stap gegund. De grootverdiener is de ideale twaalfde man, maar wil zelf graag meer speelminuten gaan maken. Ondrej Lingr en Yankuba Minteh zijn huurspelers, waarvan Feyenoord op de eerste een verplichte koopoptie heeft. Dus de Tsjechische rechtsbuiten/aanvallende middenvelder blijft wel. Spelers die dan nog een jaar onder contract staan zijn ook ietsje interessant voor koopgrage clubs. Timon Wellenreuther zal rustig bij Feyenoord blijven en hopen op contractverlenging. Bij Lutsharel Geertruida is het vooral Het Legioen dat hoopt op een contractverlenging. De 23-jarige rechtsback/centrale verdediger heeft een marktwaarde van liefst 35 miljoen en dus kan het bijna niet anders of Feyenoord laat hem bij een goed bod gaan. Of tovert Te Kloese net als een jaar geleden weer een nieuw contract uit de hoge hoed voor Luts.

35 miljoen waarde voor een speler die in de zomer van 2025 transfervrij is. Die luxe heeft Feyenoord niet eerder meegemaakt. De stijgende lijn sinds de entree van Slot en het landskampioen hebben voor een reusachtige boost gezorgd in de waardes van de Feyenoorders. Naast Geertruida heeft ook Hancko een verwacht prijskaartje van 35 miljoen euro op zijn hoofd staan. Alhoewel, Te Kloese probeert spelers altijd onder de marktwaarde te kopen, maar juist flink boven de marktwaarde te verkopen. 35 miljoen is voor zowel de Nederlandse als de Slowaakse verdediger niet voldoende. Clubs kunnen niet even gaan shoppen in Rotterdam. Het heetste ‘transferobject’ van komende zomer, Giménez, heeft een marktwaarde van 50 miljoen euro. Als clubs als Real Madrid in verband worden gebracht met de Mexicaanse spits kunnen daar nog zo een tiental miljoentjes bijkomen.

Te Kloese heeft contractueel alles uitstekend dichtgespijkerd

Feyenoord kan in veel gevallen vragen wat het wil. Hancko ligt dankzij een recente contractverlenging nog vast tot medio 2028. Al blijft het wel sterk de vraag of er in die nieuwe verbintenis geen vastgelegde transfersom staat. Het zou kunnen verklaren waarom zijn zaakwaarnemer alvast wat geïnteresseerde clubs naar buiten brengt. In de zomer gaan we daar zeker meer over horen. Ook Giménez ligt nog lang vast, namelijk tot 2027. En dat geldt voor bijna alle hot prospects komende zomer. Contractueel heeft Te Kloese alles goed dichtgespijkerd en dus kan de boekhouder in Rotterdam in zijn handen gaan wrijven. Een zomerstorm lijkt op te gaan steken in De Kuip. Sterkhouders zullen de Feyenoord-deur achter zich dicht gaan doen, maar dan wel voor ongekend veel geld. Een historische transferzomer voor Feyenoord, of toch nog een historisch seizoen?

Is komende transferzomer het moment voor Feyenoord om heel veel geld te verdienen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
696+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

13:58
1+
Opstellingen PEC en Twente: afscheid Van Polen, CL lonkt voor Tukkers
13:51
3+
Dit zijn de opstellingen van Sparta en Heerenveen
13:40
14+
Dit zijn de opstellingen van Almere City en NEC
13:36
17+
Dit zijn de opstellingen van AZ en Utrecht
13:34
12+
Dit zijn de opstellingen van FC Volendam en Go Ahead
13:32
11+
Dit zijn de opstellingen van Heracles en Fortuna
13:30
26+
Dit zijn de opstellingen van Feyenoord en Excelsior
13:24
65+
Opstellingen Vitesse en Ajax: emotionele dag voor Arnhemmers
13:19
56+
Eén grote verrassing in opstelling PSV tegen RKC
13:08
51+
Vitesse maakt ‘fantastisch resultaat’ van crowdfundingsactie bekend
12:50
47+
Hartman was dicht bij toptransfer: “Nu willen ze me denk ik niet meer”
12:31
206+
‘PSV mikt op deze snelle transfers’
12:11
153+
Hans Kraaij onthult reden waarom Zirkzee en Wieffer ontbreken bij Oranje
12:00
278+
Koeman kiest voor klappen met saaie EK-selectie
11:49
23+
Oranje-international moet toekijken tijdens EK: “Ik denk wel dat ik gespeeld had”
11:29
45+
Feyenoorder vol lof: “Onder Slot ben ik beter én slimmer geworden”
11:08
225+
‘Ajax kocht afgelopen zomer spelers zonder te scouten’
10:44
204+
Luka Modric bewijst loyaliteit: ‘Salaris is geen probleem’
10:25
135+
Technisch directeur FC Utrecht over Ron Jans: ‘Ontzettend dankbaar’
10:07
127+
FC Emmen-ster over Dordrecht-spelers: ‘Ze hadden een grote mond, daar hou ik niet van’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie