Wieffer dankbaar voor afketsen Zerrouki-transfer

Foto: Wieffer dankbaar voor afketsen Zerrouki-transfer

Mats Wieffer keert deze week met het nodige vertrouwen terug bij Feyenoord. De middenvelder kent een komeetachtig seizoen en mocht tegen Gibraltar zijn debuut voor het Nederlands elftal maken. Wieffer blijft echter met beide benen op de grond staan en wil ook de volgende keer weer opgeroepen worden voor Oranje.

Gemotiveerde Wieffer

In gesprek met het Algemeen Dagblad zegt Wieffer dan ook niet te gaan zweven. “Bij Oranje heb ik vooral genoten. Normaal keek ik graag naar Frenkie de Jong. Een speler die ook op mijn positie speelt, wel een ander type, maar daar kun je veel van leren. Maar goed, die was er nu niet bij. Een extra motivatie om er nog een keer bij te zitten.”

Wieffer groeide gedurende het seizoen uit tot een vaste waarde bij Feyenoord, dat ook lang bezig was met de komst van FC Twente-middenvelder Ramiz Zerrouki. De transfer vond echter niet plaats, wat mogelijk ook een uitkomst heeft geboden voor Wieffer. “Uiteindelijk is het voor mij misschien wel fijn geweest dat Ramiz niet is gekomen. Als hij wel was gekomen, had ik het ook niet erg gevonden, hoor. Al had hij misschien wel in de basis gestaan omdat er veel geld zou zijn betaald.”

De middenvelder miste de wedstrijd tegen Frankrijk, die daarvoor ook geen enkel risico wilde nemen. “Ik had wel last van mijn achillespees. Ik heb dat aangegeven bij de bondscoach. In mijn hoofd had ik toch: Feyenoord is wel het belangrijkste. Dan kun je wel tegen Frankrijk gaan spelen, maar dat is de wereldtop. Als je dan niet honderd procent bent, schiet het ook niet op.”

Welke middenvelder is beter?

  • Wieffer
  • Zerrouki
169+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie