‘Weghorst verdubbelt salaris op Old Trafford’

Foto: ‘Weghorst verdubbelt salaris op Old Trafford’

Wout Weghorst rondde zijn droomtransfer naar Manchester United af. De Nederlandse aanvaller, die voor een half jaar gehuurd wordt van Burnley, gaat er financieel ook alles behalve op achteruit.

Daily Mirror schrijft dat de dertigjarige spits bij Burnley voor zo’n zestigduizend pond per week opstrijkt. Dat salaris ging al omhoog door zijn transfer naar Besiktas, maar wordt nóg een keer verhoogd nu Weghorst zijn contract op Old Trafford van handtekening voorzien heeft.

Volgens het Engelse dagblad maakt Manchester United wekelijks zo’n 120.000 pond over naar de bankrekening van Weghorst. De dertigjarige aanvaller verdiende al geen onbelegde boterham op Turf Moore, maar hoeft nu al helemaal niet op een houtje te bijten.

Monstersalaris voor Weghorst

Bij Burnley zijn de beleidsbepalers volgens de krant ook blij met de transfer van Weghorst naar United. De degradant van vorig seizoen hoopt erop dat Weghorst genoeg indruk weet te maken om een definitieve transfer naar United te verdienen. Zo hoopt Burnley nog iets terug te zien van de 17,5 miljoen euro dat het betaalde aan Wolfsburg.

Weghorst was dit seizoen goed op schot bij Besiktas. De Nederlandse aanvaller was goed voor acht doelpunten in zestien wedstrijden. Daarnaast was hij goed voor vier assists.

Bij Manchester United wordt de Nederlander de opvolger van Cristiano Ronaldo. Met de komst van Weghorst gaat er een wens van Ten Hag in vervulling, die graag een extra spits wilde toevoegen aan zijn selectie.

Manchester United
Leeds
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 8 februari 2023 00:41.

Gaat Weghorst het maken bij United?

  • Ja
  • nee
1283+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie