‘We hadden het zelfs over de Champions League’

Foto: ‘We hadden het zelfs over de Champions League’

Brighton & Hove Albion heeft een ticket voor Europees voetbal binnen en oefenmeester Roberto De Zerbi zet alles op alles om ervoor te zorgen dat The Seagulls geen ‘one-season wonder‘ zullen zijn. Er werd in het American Express Community Stadium zelfs eventjes gepraat over de Champions League.

Brighton dacht aan Champions League

“Er was een belangrijk moment dit seizoen in de kleedkamer”, vertelt de wondercoach in gesprek met The Athletic. “Dat was na de uitwedstrijd tegen Crystal Palace. We wonnen niet en ik zag dat mijn spelers erg teleurgesteld waren. Even vroeg ik me af waarom, maar toen begreep ik het. Dat was het moment dat ik voor het eerst met ze sprak over de Champions League.”

De Zerbi gaat verder: “We speelden geweldig en we hadden een serieuze kans. Vervolgens verloren we punten tegen Leeds United, Fulham en Brentford, waardoor het lastig was om de Champions League nog te halen. Maar ik denk dat het altijd een goede zaak is om een groot doel voor ogen te hebben.”

“Het is gevaarlijk om over de Champions League of Europa te praten”, aldus de 43-jarige Italiaan. “Als je het niet haalt, dan blijf je denken aan die woorden, maar voor ons was het wel erg belangrijk om over de Champions League te praten. Onze mentaliteit is verbeterd, er is meer vertrouwen.”

Transfers

De verwachting is dat er in de aankomende zomer wel wat gaat veranderen bij Brighton. Moisés Caicedo is een graag geziene gast op de transfermarkt en staat naar verluidt op het verlanglijstje van Arsenal. Wereldkampioen Alexis Mac Allister wordt daarnaast in verband gebracht met Liverpool.

Newcastle
Leicester
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 22 mei 2023 20:58.

Knappe prestatie?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
89+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie