Voorspelling: wie wint de derde El Clásico van dit seizoen, nu in de beker?

Foto: Voorspelling: wie wint de derde El Clásico van dit seizoen, nu in de beker?

Mondiale voetbalfans worden verwend, want deze week staat in de Copa del Rey de derde editie van El Clásico van dit seizoen op het programma. Wie trekt aan het langste eind? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Real Madrid – FC Barcelona.

Real Madrid: teaminfo en vorm

De prijzenkast van Real Madrid puilt uit na de enorme successen die de club beleefde in de lange historie. Maar het wordt wel weer een keer tijd voor een bekerwinst, aangezien dat sinds 2014 niet meer is voorgekomen voor Real. In de kwartfinales ging het moeizaam tegen stadsgenoot Atlético, maar uiteindelijk wisten Los Blancos toch aan het langste eind te trekken: 3-1 na verlenging.

Het daaropvolgende duel met Atlético ging minder, aangezien het afgelopen weekend niet lukte tegen de tien man van die club te winnen. Jongeling Álvaro Rodríguez zorgde in de slotfase nog wel voor de gelijkmaker: 1-1. De achterstand op FC Barcelona in de competitie is acht punten. Maar de pijlen zijn ook gericht op de Champions League en dus op de beker, waarin het eindelijk weer een keer wil winnen.

Ferland Mendy raakte in de kwartfinales geblesseerd en zag sindsdien ook David Alaba en Rodrygo uitvallen. Die laatste kan mogelijk alweer in actie komen na een snelle terugkeer van zijn kwetsuur. Luka Modrić heeft in de competitie een schorsing, maar kan hier gewoon spelen. Aurélien Tchouaméni is er na een verkoudheid weer bij, waardoor Federico Valverde hoger op het veld opgesteld kan worden.

Real Madrid gaat door naar de volgende ronde

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

FC Barcelona: teaminfo en vorm

Xavi hoopte in het restant van het seizoen nog drie prijzen op te halen met FC Barcelona. Maar in een van die competities viel toch het doek vorige week, toen Manchester United in de Europa League te sterk was en die kans op een prijs verpestte. Dan resteren de beker en de competitie. In de Primera División verdedigen de Catalanen een fijne voorsprong van acht punten en in de beker mag het nu vol aan de bak.

Afgelopen weekend moest Barcelona opnieuw de wonden likken, toen laagvlieger Almería met 1-0 te sterk was. Dit was de eerste week sinds april vorig jaar dat de club twee nederlagen op een rij moest slikken. Sowieso moeten we flink terug in de tijd voor nederlagen, namelijk naar oktober, toen met Internazionale, Real Madrid en Bayern München drie topclubs te sterk waren.

Het slechtste nieuws van de nederlaag bij Almería was wellicht nog de blessure van Robert Lewandowski, die met een hamstringblessure uitviel. Ook Pedri en Ousmane Dembélé zijn er niet bij, terwijl Ansu Fati mogelijk zijn rentree kan maken. Ferran Torres neemt waarschijnlijk de honneurs waar als spits, waarbij Raphinha en Gavi de plekken aan de zijkant mogen invullen.

Beide teams scoren

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Onderlinge resultaten

Als we kijken naar het recente onderlinge verleden van deze teams, dan zien we dat de twee teams erg gelijk op gaan, met drie zeges voor beiden in de laatste zes ontmoetingen. Het doelsaldo is met 9-12 wel in Catalaans voordeel. Dit seizoen won Real Madrid in de competitie in eigen huis met 3-1, maar daarna wist FC Barcelona weer met 1-3 te winnen in de strijd om de Supercopa.

Wedtip Real Madrid – FC Barcelona

Een El Clásico betekent altijd een topwedstrijd met absolute spanning. Dat zal nu niet anders zijn. De combinatie van het thuisvoordeel, de matige resultaten van Barcelona tegen andere topclubs en het gemis van Lewandowski laten de thuisploeg toch de favoriet zijn voor deze clash. Tip: wedden op ‘Real Madrid wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.90 bij Bet365.

Real Madrid wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

15+ Votes

*Odds zijn ingevoerd en gecontroleerd op het moment van schrijven en kunnen veranderen na publicatie.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie