Voorspelling: kan Almere City stunten tegen FC Emmen?

Foto: Voorspelling: kan Almere City stunten tegen FC Emmen?

Almere City mag dromen van de Eredivisie. Na de halve finales van de play-offs moet de ploeg het opnemen tegen FC Emmen. Doordat Emmen dit seizoen nog uitkwam in de Eredivisie zal de ploeg van Dick Lukkien natuurlijk de favoriet zijn. Almere heeft in de afgelopen wedstrijden al veel mensen verrast en zal hopen op een mooie thuiswedstrijd tegen Emmen. Kan het team van Alex Pastoor stunten in de eerste ontmoeting tegen FC Emmen? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Almere City – FC Emmen.

Almere City: teaminfo en vorm

Met Alex Pastoor heeft Almere een ervaren trainer voor de groep staan. Pastoor heeft ook al ervaring in de Eredivisie en deze kwaliteiten komen naar boven in de play-offs voor de promotie. Na twee thrillers maakt Almere nog altijd kans op een historische promotie. De club is namelijk nog nooit uitgekomen in de Eredivisie en volgend seizoen kan zomaar de eerste keer zijn. Voordat het zover is moet Almere eerst nog eens stunten tegen FC Emmen. In de eerste ronde van play-offs wist Almere op een verrassende wijze van FC Eindhoven te winnen. De eerste wedstrijd tegen Eindhoven werd verloren en in de laatste secondes van de tweede wedstrijd schoot Anthony Limbombe de ploeg nog naar een verlenging. In deze verlenging maakte Rajiv van La Parra het af, waardoor VVV-Venlo de volgende tegenstander werd.

Uit in Velo eindigde de wedstrijd in een gelijkspel (1-1), maar het echte spektakel kwam in het tweede duel. Na negentig minuten stond het wederom gelijk, waardoor er een verlenging aan te pas moest komen. In deze extra tijd werd niet gescoord en dus moesten er penalty’s worden genomen. Nordin Bakker is in deze penaltyserie de held van Almere geworden. De keeper van het team wist namelijk drie penalty’s te pakken en een andere penalty van VVV werd hoog over geschoten. Omdat Almere zelf ook de eerste twee penalty’s miste werd er uiteindelijk met 2-0 in de strafschoppenreeks gewonnen.

In de finale van de nacompetitie staat FC Emmen dus te wachten. Voor de derde keer is de ploeg van Alex Pastoor de underdog, maar dat zal de selectie niet veel interesseren. Het team houdt het achterin best goed dicht en weet zelf genoeg kansen te creëren. Met Anthony Limbombe en Jeredy Hilterman kan Pastoor beschikken over twee uitstekende aanvallers. Als je dan Rajiv van La Parra ook nog op de bank hebt zitten, zijn er zoals is gebleken ook nog mogelijkheden om iets te forceren indien nodig.

Beide teams scoren

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

FC Emmen: teaminfo en vorm

Door de zestiende plaats van FC Emmen in de Eredivisie moet de club nu nacompetitie spelen. Trainer Dick Lukkien vertrekt na dit seizoen naar het gedegradeerde FC Groningen, maar Lukkien is ruim zeven jaar de baas geweest bij Emmen en zal zijn ploeg dus graag in de Eredivisie willen houden. In de eerste wedstrijd moest Emmen het opnemen tegen NAC Breda. De eerste ontmoeting werd in Brabant gespeeld en Emmen leek direct uitstekende zaken te doen met een 0-2 overwinning, maar door een doelpunt van Aimé Omgba in de laatste minuut bleef NAC hoop houden op een goede afloop in het tweede duel.

Uiteindelijk had NAC niet veel in te brengen in de thuiswedstrijd van Emmen. Richairo Zivkovic zette zijn ploeg op een 1-0 voorsprong en in de extra tijd van de tweede helft schoot Jasin Assehnoun er nog eentje in, waardoor Emmen uiteindelijk met een comfortabele 4-1 overwinning langs NAC is gegaan in twee wedstrijden.

Het zal geen verrassing zijn dat FC Emmen in de basis een selectie heeft met meer kwaliteit dan tegenstander Almere City. Toch zal Lukkien ervoor zorgen dat zijn spelers Almere niet onderschatten. Met Ole Romeny, Richairo Zivkovic, Mark Diemers, Jari Vlak en Miguel Araujo loopt er genoeg kwaliteit rond bij Emmen, maar dit seizoen is deze kwaliteit er te weinig uitgekomen. In de Eredivisie werden de laatste vier duels bijvoorbeeld allemaal verloren. Emmen zal niet zomaar over Almere heen walsen.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Vorige ontmoetingen

Kijkende naar de laatste zes officiële ontmoetingen tussen Almere en Emmen, valt het op dat de ploegen toen enorm aan elkaar gewaagd waren. Beide ploegen hebben één keer gewonnen en de overige vier duels eindigden telkens in een gelijkspel. In 2016 namen de twee het al eens eerder tegen elkaar op in de play-offs. Toen wist Almere twee maal met 4-1 van Emmen te winnen, waardoor de ploeg over het tweeluik met 8-2 had gewonnen.

Wedtip Almere City – FC Emmen

Uiteindelijk is FC Emmen natuurlijk de favoriet voor dit duel. Almere lijkt echter toch dichterbij het niveau van de Emmenaren te zitten dan een aantal weken geleden gedacht. Pastoor heeft zijn ploeg tegen Eindhoven en VVV-Venlo goed voorbereid en zal tegen Emmen hetzelfde willen bereiken. Lukkien wil zijn Emmen in de Eredivisie houden en zal in deze lastige uitwedstrijd een goede uitgangspositie willen creëren voor het thuisduel. Tip: wedden op ‘Gelijkspel’. Deze weddenschap heeft een odd van 3.35 bij Circus.

Gelijkspel

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

06:38
56+
‘Verrassende naam op trainerslijst Ajax’
23:45
101+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
98+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
43+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
57+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
323+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
65+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
101+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
288+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
87+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
1147+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
178+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
49+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
455+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
799+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
125+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
211+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
48+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
335+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
12+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie