Voorspelling: hoe eindigt het topduel Italië – Engeland in de EK-kwalificatie?

Foto: Voorspelling: hoe eindigt het topduel Italië – Engeland in de EK-kwalificatie?

Het WK is inmiddels een mooie periode achter de rug, dus de interlandperiodes staan vanaf nu in het teken van het aankomende EK en de kwalificatie voor dat toernooi. Tijdens de eerste week van de voorrondes staat er direct een absolute topwedstrijd gepland. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Italië – Engeland.

Italië: teaminfo en vorm

De Engelsen zullen een ontmoeting met Italië nog steeds zien als een herinnering aan een open wond, namelijk de finale van het EK 2020. Maar sinds die door de Italianen gewonnen eindstrijd is de grootste glans van de nationale ploeg toch wel een beetje verdwenen. Zo volgde daarna ook voor dat team een enorme deceptie, tegen Noord-Macedonië. De ultieme underdog was toch te sterk in de play-offs voor het WK 2022.

Zo keek Italië thuis naar het toernooi in Qatar in plaats van zelf deel te nemen. Opvallend genoeg deden de Italianen het dan wel weer erg goed in de strijd om de Nations League, waarin Engeland, Duitsland en Hongarije verslagen werden en zodoende een ticket voor de laatste vier gepakt werd. Zo zit dus niet bepaald alles tegen voor de ploeg van bondscoach Roberto Mancini. In twee van de laatste vier interlands werd de nul gehouden.

Mancini koos met doelmannen Marco Carnesecchi en Wladimiro Falcone, verdediger Alessandro Buongiorno en aanvaller Mateo Retegui voor vier mogelijke debutanten in zijn selectie. Het gebrek aan een topspits is duidelijk, want middenvelder Nicolò Barella en centrumverdediger Leonardo Bonucci zijn met acht goals de meest scorende internationals.

Italië houdt de nul

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Engeland: teaminfo en vorm

Voor de Engelse fans geldt elk toernooi maar één plek: die van de winnaar. En zodoende is het ook frustrerend dat het vaak niet lukt. Na de verloren finale tegen Italië (na strafschoppen) was namelijk tijdens het WK de latere verliezend finalist Frankrijk te sterk, mede door een gemiste penalty. De kritiek op bondscoach Gareth Southgate kwam weer op, maar de keuzeheer mag aanblijven van de Engelse voetbalbond.

Naast de EK-kwalificatie mag Engeland zich ook laten zien in de B-divisie van de Nations League, na een degradatie vorig jaar. Er kan toch nog vertrouwen zijn in de komende vorm, want The Three Lions wonnen slechts één van hun laatste achttien voorrondewedstrijden voor een Europees kampioenschap niet, tegen Tsjechië in 2019: 2-1. Een zege op Italië zou de vijftigste overwinning voor bondscoach Southgate betekenen.

Nick Pope, Mason Mount en vooral Marcus Rashford zullen gemist worden, omdat zij zich geblesseerd hebben afgemeld. Opvallend is de afwezigheid van Trent Alexander-Arnold. Brentford-spits Ivan Toney mag zich voor het eerst laten zien in de nationale ploeg. De kans is groot dat Southgate weinig verandert aan zijn team en dat oudgedienden als Harry Maguire, Jordan Henderson en Harry Kane nog steeds de kern van zijn opstelling gaan vormen.

Engeland wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Onderlinge resultaten

De nationale teams van Engeland en Italië stonden in de historie dertig keer tegenover elkaar. Achtmaal waren de Britten te sterk, elfmaal de Italianen en even zo vaak werd het gelijk. Het doelsaldo is met 34-33 wel in Engels voordeel. De laatste ontmoetingen waren in het kader van de Nations League 2022/23, in juni en september van het vorige jaar. In Wolverhampton werd het 0-0, waarna Italië in Milaan met 1-0 won.

Wedtip Italië – Engeland

Beide landen willen beter voor de dag komen dan ze recentelijk hebben gedaan. De thuisploeg miste het WK, terwijl de bezoekers degradeerden in de Nations League. Er staat genoeg kwaliteit op het veld om het publiek te vermaken met doelpunten, dus daar kun je ook op inzetten. Tip: wedden op ‘beide teams scoren’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.83 bij Bet365.

Beide teams scoren

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

0 Votes

*Odds zijn ingevoerd en gecontroleerd op het moment van schrijven en kunnen veranderen na publicatie.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
70+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
34+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
24+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
11+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
242+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
95+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
29+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
158+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
63+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
20:47
86+
Mourinho deed Schweinsteiger pijn op zijn verjaardag
20:27
459+
De Boer maakte ‘onbewust’ juist keuze bij Ajax
20:12
196+
Barcelona-ruzie gaat door: “Ik heb normen en waarden”
19:44
292+
‘Kansloos’ Vitesse kan hulp vergeten
19:24
830+
Huurling Ajax maakt grote indruk: “Van wereldklasse”
19:09
168+
‘Ajax moet snel zijn: toptarget krijgt aanbieding’
18:49
8621+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:24
1962+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
18:14
3283+
‘Gast nóóit meer in De Oranjezondag’
18:11
598+
‘Nieuwe ‘Ajax-transfer’ Erik ten Hag: 60 miljoen’
17:32
974+
‘Toekomst Lutsharel Geertruida staat al vast’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie