Ajax-flop loopt interlanddebuut mis

Foto: Ajax-flop loopt interlanddebuut mis

Italië moet het in deze interlandperiode stellen zonder de geblesseerde Lorenzo Lucca. De aanvaller leek zijn debuut te maken, maar moest vanwege een kwetsuur aan zijn dijbeen afhaken.

Duidelijke groei van Ajax-flop Lucca

Voor veel Ajax-supporters zal het selecteren van Lucca een verrassing zijn. Afgelopen seizoen wist hij in de clubkleuren van de Amsterdamse vereniging namelijk weinig indruk te maken. Als huurling kwam hij in de competitie 14 keer als invaller in actie, waarin hij goed was voor 2 doelpunten en een assist.

Eenmaal teruggekeerd in Italië zijn de statistieken van Lucca verbeterd. Zijn werkgever Pisa SC leent hem dit voetbaljaar uit aan Udinese en daar heeft hij intussen een basisplaats bemachtigd. In 29 competitiewedstrijden in de Serie A kwam hij tot 7 doelpunten en 3 assists, waarmee hij zich in de kijker speelde van het nationale team.

Debuut voor Italië gedwarsboomd door dijbeenblessure

Bondscoach Luciano Spalletti lijkt vooral te willen profiteren van zijn lengte en besloot de 23-jarige aanvaller dan ook op te nemen in zijn definitieve selectie. Waar tegen Venezuela zijn concurrent Mateo Retegui in de spits mocht staan (2-1 zege, hij scoorde tweemaal), zou Lucca tegen Ecuador spelen.

Door zijn blessure is dat echter onmogelijk geworden. Lucca krijgt het daardoor nog lastig om komende zomer in beeld te raken wanneer Italië afreist naar Duitsland om aan het Europees kampioenschap deel te nemen. Italië zit dan in een poule met Albanië, Spanje en Kroatië.

Is Lucca goed genoeg voor het nationale team?

  • Ja, zeker weten
  • Nee, ik vind van niet
88+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie