Lorenzo Lucca

Leeftijd: 23

Het laatste nieuws over Lorenzo Lucca

Lorenzo Lucca is een boomlange spits uit Italië. In de zomer van 2023 maakte de voormalig Ajax-aanvaller op huurbasis de overstap naar Udinese.

  • Lucca speelt momenteel voor Udinese
  • De spits staat nog onder contract bij Pisa
  • In 2022-2023 speelde hij op huurbasis voor Ajax
  • Lucca speelde als jeugdinternational voor Italië

Clubcarrière

Lucca werd op 10 september 2000 geboren in het Italiaanse Moncalieri. Op achtjarige leeftijd werd hij opgenomen in de jeugdopleiding van Torino, dat hij kort daarna alweer verruilde voor Atletico Torino. Voor de club uit de regio Turijn maakte Lucca op zestienjarige leeftijd zijn debuut in de A-selectie. Met twee doelpunten liet de Italiaan zich meteen gelden.

Van hot naar her

Via Atletico Torino verdiende Lucca een transfer naar Serie C-club Vicenza, waar hij slechts drie wedstrijden in de hoofdmacht speelde. Torino haalde de spits daarop terug naar Turijn, maar verhuurde hem meteen weer aan Brescia. Bij geen van beide clubs wist Lucca de hoofdmacht te bereiken.

Palermo

Lucca koos in januari 2020 voor een transfer naar Palermo, dat op dat moment in de Italiaanse Serie D speelde. De spits had geen groot aandeel in zijn eerste maanden, maar na de promotie naar de Serie C besloot de Siciliaanse club hem wel zijn eerste officiële profcontract aan te bieden. In het seizoen 2020-2021 maakte Lucca een goede indruk door dertien keer te scoren in 27 competitieduels voor Palermo.

Pisa

Na anderhalf jaar vertrok Lucca alweer bij Palermo. De aanvaller vertrok naar AC Pisa, waar hij zes doelpunten en vier assists produceerde in 35 officiële wedstrijden. Geen indrukwekkende statistieken, maar hij speelde zich daarmee wel in de kijker. In september 2021 debuteerde Lucca in de Onder 21-ploeg van Italië.

(Pro Shots)

Ajax

In de zomer van 2022 zocht Ajax naar een aantal nieuwe spitsen. Naast Brian Brobbey had de landskampioen behoefte aan een ander type en uiteindelijk werd in de persoon van Lucca succes behaald. Hij werd voor één seizoen gehuurd van Pisa, met een optie tot koop van minimaal tien miljoen euro. Zijn debuut maakte Lucca in de met 6-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Hij maakte zijn eerste treffer in Ajax 1 in de competitietopper tegen PSV (2-3 nederlaag) en scoorde enkele dagen later opnieuw tegen Vitesse (2-2).

Lucca bleef steken op zestien wedstrijden voor Ajax (twee doelpunten) en veertien wedstrijden voor Jong Ajax (zes doelpunten). De leiding in Amsterdam besloot de optie tot koop niet te lichten. Pisa verhuurde hem in de zomer van 2023 opnieuw, maar ditmaal aan Udinese.

Laatste update: 7 juli 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie