‘Ajax-flop maakt prachtige stap in eigen land’

Foto: ‘Ajax-flop maakt prachtige stap in eigen land’

Lorenzo Lucca mislukte nog bij Ajax, maar kan in Italië wellicht een mooie stap zitten. Bij Udinese maakt hij momenteel veel indruk in de Serie A. AS Roma zou de 23-jarige spits als opvolger zien van Romelu Lukaku.

Voormalig Ajax-spits Lorenzo Lucca geniet belangstelling van AS Roma

Lucca kwam vorig seizoen op huurbasis bij Ajax niet bepaald in het stuk voor, al maakte hij als invaller nog wel een aantal goals. Dit seizoen stalt Pisa de lange spits aan Udinese, en dat heeft heel wat meer succes. Met acht treffers en drie assists in 31 officiële wedstrijden is hij erg belangrijk voor de ploeg. Afgelopen interlandperiode maakte Lucca voor het eerst zijn opwachting bij de Italaanse nationale ploeg.

Lukaku en Dybala dreigen te vertrekken

Zijn prestaties zijn ook AS Roma opgevallen, schrijft La Gazzetta dello Sport. De Romeinen zijn hard op zoek naar een vervanger van Lukaku, die normaliter aan het eind van het seizoen weer terug keer naar Chelsea. Doordat Paulo Dybala uit zijn contract loopt, dreigen de Gialliorossi dun in de aanvallers te komen. Luccu zou kunnen gaan concurreren met Tammy Abraham. Ook Arsenal-spits Eddie Nketia staat naar verluidt op het lijstje.

Roma zit momenteel in de race om een Champions League-ticket. De nummer vijf van competitie heeft een achterstand van drie punten op nummer vier Bologna. De top-4 van Italië mag meedoen aan de eerste editie van de nieuwe opzet van het miljoenenbal.

Kan hij het niveau van Roma aan?

  • Inmiddels wel, denk ik
  • Echt niet!
148+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie