Spelers titelhouder Italië krijgen opvallend verbod bij EK

Foto: Spelers titelhouder Italië krijgen opvallend verbod bij EK

De Italiaanse internationals die fan zijn van computergames hebben tijdens het aanstaande EK in Duitsland pech gehad. De bondscoach van La Squadra Azzurra, Luciano Spalletti, heeft de selectie een PlayStation-verbod opgelegd.

Spalletti voert PlayStation-verbod in bij Italië tijdens EK

“We gaan niet naar het EK om Call of Duty te winnen”, verwijst Spalletti tegenover La Gazzetta dello Sport naar een populaire game. “Vanaf nu laten ze de PlayStations thuis. Als het heel modern is om tot 4.00 uur ‘s nachts te gamen terwijl er de volgende dag een wedstrijd is, dan zit er iets niet goed.”

Italië is komende zomer de titelverdediger, terwijl het verrassenderwijs WK-deelname in Qatar misliep. De ploeg behoort in Duitsland niet direct tot de titelfavorieten. “Maar ik ben nergens tevreden mee. Ik wil het EK en vervolgens het WK winnen. We gaan niet naar Duitsland om mee te doen. Gezien ons verleden zou dat een verkeerde instelling zijn”, stelde de training die vorig seizoen Napoli na 33 jaar het landskampioenschap liet vieren.

“Vuurtje bij elkaar aanwakkeren”

Spalletti eist volledige toewijding van zijn ploeg. “Veel tijd om te trainen heb ik niet. We moeten het vuurtje bij elkaar aanwakkeren, zodat we het geloof hebben dat we het kunnen.”

Italië treedt tijdens de eindronde aan in een moeilijke poule. Hierin treft het Spanje, Kroatië en Albanië. Op 15 juni zijn de Albanezen de eerste tegenstander van de eindwinnaar van 1968 en 2021, in Dortmund. De top-2 plaatst zich voor de laatste zestien. Ook de vier beste nummers drie van de zes poules overleven de eerste ronde.

Goed om zo’n verbod in te voeren?

  • Ja, volledige focus!
  • Nee, je moet ze laten ontspannen
175+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie