‘Ontslag na totale EK-ineenstorting’

Foto: ‘Ontslag na totale EK-ineenstorting’

Er komt een EK-ontslag aan, zo lijkt het. Titelverdediger Italië werd eerder vandaag uitgeschakeld door Zwitserland (2-0) en de Italiaanse media zijn bijzonder hard voor bondscoach Luciano Spalletti. Die moet vermoedelijk binnen afzienbare tijd inrukken.

‘Ontslag Luciano Spalletti op komst bij Italië’

La Gazzetta dello Sport kopt ‘Italië verliest zijn gezicht’ en schrijft: “In Berlijn domineerden de Zwitsers van de 1e tot 92e minuut. Italië verlaat het EK op de slechtst mogelijk manier…”

Spalletti is dus de kop van Jut, óók bij de roze sportkrant. “Nadat Spalletti de groepsfase met moeite en geluk had overleefd, hoopte hij dat de wedstrijd tegen de Zwitsers het keerpunt zou kunnen zijn. Het werd die van de ineenstorting. Vanuit fysiek, tactisch en psychologisch oogpunt. De Azzurri begrepen er niets van, te beginnen met de coach, over wiens toekomst het nu legitiem is om vragen over te stellen.”

Zielloze Azzurri

La Corriere dello Sport heeft het zelfs over een ‘zielloos’ Italië: “In de achtste finale uitgeschakeld door Zwitserland, een ploeg van gemiddeld niveau met enkele uitschieters, maar vooral met veel lef. Dat zijn basiseigenschappen voor een dergelijk toernooi, maar bij de Azzurri misten ze. Italië was passief en saai van het begin tot het einde van de wedstrijd.”

La Repubblica vult aan: “Auf Wiedersehen voor de regerend kampioen. Italië wordt uitgeschakeld in het Olympiastadion, waar een heel ander Italië Berlijn hemelsblauw kleurde. Deze keer is het stadion in de Duitse hoofdstad het toneel voor het afscheid van een van de lelijkste nationale teams van de afgelopen tijd.”

Ook dit medium heeft het gehad met de bondscoach: “Wie weet helpt te veel verandering niet, de Zwitserse teamidentiteit loont. Ja, Spalletti veranderde weer van formatie. 4-2-3-1 in de eerste twee wedstrijden, 3-5-2 in de derde, 4-3-3 in de achtste finale.”

Vrijwel iedereen in Italië roept om het hoofd van de keuzeheer…

Moet hij weg?

  • Ja
  • Nee
154+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie