‘Donnarumma heeft veel last van leedvermaak’

Foto: ‘Donnarumma heeft veel last van leedvermaak’

Gianluigi Donnarumma kwam snel, maar lijkt zich de laatste jaren niet echt ontwikkeld te hebben. Ook als vaste doelverdediger van het Italiaanse nationale team ligt hij geregeld onder vuur, maar zijn voorganger Gianluigi Buffon vindt dat niet terecht…

Buffon breekt lans voor Donnarumma

In een uitgebreid interview met Tuttosport laat Buffon zich eerst uit over zijn eigen situatie, want hij is nu een tijdje doelverdediger af, maar betekent dat dat hij in een zwart gat is gevallen? “Ik ben heel blij want ik heb veel dingen te doen, ik probeer me te ontwikkelen. Ik moest het moment kiezen om te stoppen en nu gaat het echt goed met me. Ik heb een gelukkig leven, niet alleen op het werk maar ook thuis.”

De 45-jarige ex-keeper is momenteel een soort ‘bruggenbouwer’ tussen de kleedkamer en de technische staf bij het Italiaanse nationale team: “Ik ben bijna technisch directeur, maar ik studeer nog. Ik heb het subtiele genot van het leren ontdekt. Kunstmatige intelligentie kan het voetbal enorm van nut zijn, maar we zullen menselijke ervaring nodig blijven hebben.”

Schadenfreude

Vervolgens wil hij wel het een en ander zeggen over de manier waarop Donnarumma benaderd wordt: “Het lijkt er voor mij op dat er een bepaald plezier is als één van zijn fouten kan worden besproken. Daar hebben de Duitsers een woord voor: ‘Schadenfreude’, het genot dat je voelt als het met anderen niet goed gaat. Nou, volgens mij heeft Gigio daar veel last van. Maar hij zit goed in elkaar en heeft al veel van die momenten doorstaan.”

Verdient Donnarumma meer krediet?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
102+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie