Voorspelling: AZ in historische Europese halve finale op jacht naar finaleplaats

Foto: Voorspelling: AZ in historische Europese halve finale op jacht naar finaleplaats

Zou het voor het tweede jaar op rij een Nederlandse club gaan lukken de finale van de Europa Conference League te halen? Dit kan voor AZ werkelijkheid worden, maar er moet eerst nog een fikse horde genomen worden. Op bezoek in Londen is deze week de eerste uitdaging. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op West Ham United – AZ.

West Ham United: teaminfo en vorm

Het wordt een kwestie van prioriteiten stellen voor West Ham United. Coach David Moyes kent het klappen van de zweep en weet hoe hij zijn team moet voorbereiden op een dubbel programma. De Londenaren willen natuurlijk met een eindzege in deze Europese klasse komend seizoen in de Europa League acteren, maar niet als Championship-club. Door het gat van zeven punten op de nummers achttien en negentien kan het nog steeds misgaan.

Het was dan ook een enorme opluchting dat er afgelopen weekend flink gestunt werd. Manchester United werd in eigen huis met 1-0 verslagen. Hierdoor lijkt de kans op handhaving een stuk groter. AEK Larnaca en AA Gent werden na de winterstop uitgeschakeld. In Europese wedstrijden is West Ham nu twaalf wedstrijden op rij ongeslagen. Michail Antonio scoorde in vier van de laatste zes duels.

Het lijkt een logische keuze voor Moyes om grotendeels voor dezelfde spelers te kiezen die van Manchester United wisten te winnen afgelopen weekend. Tomáš Souček liep een lichte blessure op tijdens dat duel maar kon de wedstrijd wel uitspelen en lijkt zodoende fit genoeg om ook tegen AZ te starten. Kurt Zouma is nog steeds geblesseerd, terwijl Alphonse Aréola onder de lat de plek van Łukasz Fabiański zal innemen.

Michail Antonio scoort

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

AZ: teaminfo en vorm

Dit lijkt eigenlijk nu al een geslaagd seizoen voor AZ, zeker in Europees opzicht. De laatste Europese halve finale was iets meer dan achttien jaar geleden, op 5-5-5, namelijk 5 mei 2005. Destijds werd in de laatste minuut tegen Sporting CP verloren op uitdoelpunten en zo de finale van de UEFA Cup gemist. Nu mogen de Alkmaarders op voor een herkansing. En dan wonnen de jongelingen van AZ -19 ook nog eens de Youth League.

Opvallend is dat beide teams achtereen doorbekerden door een strafschopserie te winnen. AZ speelde met 0-0 gelijk tegen Ajax afgelopen weekend en blijft daardoor twee punten achter op de derde plek. Maar de focus zal vooral liggen op deze unieke kans op Europees succes. Lazio en Anderlecht werden uitgeschakeld. Voor de wedstrijden tegen de Belgen werd in vier Europese duels op een rij door beide teams gescoord.

Hoe fit zijn de aanvallers? Die vraag overheerst bij AZ. Jens Odgaard viel in de eerste helft al uit tegen Ajax, terwijl Jesper Karlsson nog altijd niet fit is. Vangelis Pavlidis lijkt wel volledig hersteld. Hij kan nu geflankeerd gaan worden door Myron van Brederode en Mayckel Lahdo. Bruno Martins Indi en Dani de Wit zijn er ook nog steeds niet bij, terwijl Milos Kerkez geschorst is en vervangen zal worden door Mees de Wit.

Beide teams scoren

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Onderlinge resultaten

West Ham United en AZ stonden nog nooit in een officiële wedstrijd tegenover elkaar.

Wedtip West Ham United – AZ

De financiële verschillen tussen deze clubs zijn enorm, met een omzet van 302 miljoen euro voor de Engelsen en van 33 miljoen euro voor AZ. Dat zou je ook terug moeten zien op het veld, al lijken de Nederlanders gewoon een prima kans te maken. Het thuisvoordeel kan een nipte West Ham-zege opleveren. Tip: wedden op ‘West Ham United wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.55 bij Bet365.

West Ham United wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

0 Votes

*Odds zijn ingevoerd en gecontroleerd op het moment van schrijven en kunnen veranderen na publicatie.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

12:00
4+
Mysterie Viktor Fischer: underground en depressie na Ajax-tijd
11:43
0+
‘Opvolger Pioli bij AC Milan lijkt bekend’
11:25
10+
‘Real Madrid verlengd contract van drie dertigers’
11:00
15+
‘Manchester United heeft opvolger Varane gevonden’
10:38
214+
Kroes kraakt beleid Mislintat en wijst spelers aan die niet mogen vertrekken
10:25
38+
Jahanbakhsh kon in 2020 naar PSV: “Ze moesten eerst spelers verkopen”
10:15
100+
Te dikke voetballer in de Champions League finale?
10:00
24+
Moest PSV naar Ibiza gaan? | Vraag van Aad
09:32
58+
‘Terugkeer Zirkzee uitgesloten’
09:06
119+
Ajax heeft vakidioot nodig volgens Alex Kroes
08:51
121+
‘Ajax zet vaart achter aantrekken Farioli’
08:40
20+
Nederland was geen optie voor Lijnders: ‘Ik wilde in het buitenland blijven’
08:24
102+
Alex Kroes terug bij Ajax: “Ik kan me volle bak op het voetbalgedeelte focussen”
23:43
242+
‘Dit is waarom Zirkzee niet naar het EK gaat’
23:29
114+
Nachtmerrie Marten de Roon komt uit
23:27
392+
‘Ajax dumpt grootverdiener’
22:45
459+
Silvano Vos schrok zich dood van Ajax-transfer
22:31
100+
‘Oud-AZ’er is nieuwe Mohamed Salah’
22:23
135+
Roda compleet afgeslacht door NAC
22:20
269+
Jahanbakhsh ‘was bijna naar PSV gegaan’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie