Voorspelling: Arsenal kan voorschot op titel nemen in topduel op Anfield

Foto: Voorspelling: Arsenal kan voorschot op titel nemen in topduel op Anfield

Week na week lijkt de kans groter te worden dat het Arsenal eindelijk weer gaat lukken de Engelse landstitel binnen te slepen. Maar er staat nog een aantal grote wedstrijden op het programma, zoals deze topper op Anfield. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Liverpool – Arsenal.

Liverpool: teaminfo en vorm

In de vorige speelronde moest Liverpool het doen met een 0-0 op bezoek bij Chelsea. Dat was voor die club de eerste wedstrijd sinds de trainerswissel. Iets wat bij Liverpool niet zo snel zal voorkomen, al is dat dit seizoen ook weer niet ondenkbaar. Jürgen Klopp is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een absolute clublegende, maar hij kan moeilijk zeggen dat het goed gaat in deze jaargang. De achtste plek is natuurlijk ondermaats voor de nummer twee van vorig jaar.

En zeker gezien de recente resultaten van Liverpool. Want de 0-0 tegen Chelsea maakte eindelijk een einde aan een verliesreeks tegen Bournemouth (1-0), Real Madrid (1-0) en Manchester City (4-1). In eigen huis werden nu wel al drie thuiswedstrijden op een rij gewonnen, telkens zonder tegengoals. Tegen Everton en Wolverhampton Wanderers werd het 2-0, waarna Manchester United met liefst 7-0 het onderspit moest delven.

Er is ook genoeg goed nieuws voor Klopp, want hij lijkt de herstelde Virgil van Dijk en Thiago Alcântara weer bij de groep te mogen verwelkomen. Voor Luis Díaz lijkt dit duel te vroeg te komen, terwijl Calvin Ramsay, Stefan Bajcetic en Naby Keïta er sowieso niet bij zijn. Voor Cody Gakpo lijkt er opnieuw een belangrijke rol in de aanval in het verschiet te liggen.

Liverpool wint en houdt de nul

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Arsenal: teaminfo en vorm

2004 is een eeuwigheid geleden, maar voor fans van Arsenal staat dat jaartal nog altijd vetgedrukt in de annalen. Want zo ver moeten we terug in de tijd voor de laatste titel aan de rode kant van Londen. De spelers van destijds zijn al lang weg, maar de nieuwe helden staan op. Qua verliespunten heeft Arsenal een voorsprong van vijf punten opgebouwd met nog negen wedstrijden te gaan. Elke uitglijder kan fataal zijn in de slotfase. Op 26 april wacht een cruciale zespuntenwedstrijd, uit bij directe achtervolger City.

Arsenal weet nu al dat het gaat eindigen met het hoogste puntenaantal sinds het seizoen 2016/17. De voortekenen voor een titel zijn goed voor de mannen van coach Mikel Arteta. Ze wonnen de laatste zeven competitieduels op een rij, waarvan drie uit. Ook werden in de vijf meest recente Premier League-wedstrijden minimaal drie keer gescoord.

De kans is groot dat William Saliba niet tijdig fit is om het hier tegen Liverpool te kunnen opnemen. Voor Takehiro Tomiyasu, Mohamed Elneny en Eddie Nketiah is het sowieso uitgesloten dat ze meespelen. Rob Holding mag opnieuw centraal in de defensie starten, terwijl Leandro Trossard links voorin voor gevaar moet zorgen. Hij maakte als speler van Brighton & Hove Albion eerder dit seizoen al een hattrick op Anfield tegen Liverpool.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Onderlinge resultaten

Als we kijken naar het recente onderlinge verleden van deze teams, dan zien we dat de thuisploeg een groot voordeel heeft, met vier overwinningen, een gelijkspel en een nederlaag in de laatste zes ontmoetingen. Het doelsaldo is met 13-3 dan ook ruim in het voordeel van Liverpool. Dit seizoen werd in Londen al tegen elkaar gespeeld. De bezoekers kwamen tot tweemaal toe terug van een achterstand, maar moesten uiteindelijk toch hun hoofd buigen: 3-2.

Wedtip Liverpool – Arsenal

Arsenal is de grote favoriet gezien hun vorm in de nationale competitie, maar dat hoeft niet altijd iets te zeggen. Op de heenwedstrijd dit seizoen na haalt Liverpool vaak goede resultaten tegen The Gunners. Wat we wel sowieso mogen verwachten is een doelpuntrijke ontmoeting. Tip: wedden op ‘meer dan 2,5 goals’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.66 bij Bet365.

Meer dan 2,5 goals

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

0 Votes

*Odds zijn ingevoerd en gecontroleerd op het moment van schrijven en kunnen veranderen na publicatie.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

12:47
0+
Bruma: “Dat is misschien mijn wildste verhaal”
12:33
28+
Kroes: “Ik zou hem heel graag terug willen hebben bij Ajax”
12:17
43+
Derksen haalt in VI uit naar bargast: ‘Jij verdient tonnen’
12:00
32+
Mysterie Viktor Fischer: underground en depressie na Ajax-tijd
11:43
0+
‘Opvolger Pioli bij AC Milan lijkt bekend’
11:25
22+
‘Real Madrid verlengd contract van drie dertigers’
11:00
37+
‘Manchester United heeft opvolger Varane gevonden’
10:38
322+
Kroes kraakt beleid Mislintat en wijst spelers aan die niet mogen vertrekken
10:25
45+
Jahanbakhsh kon in 2020 naar PSV: “Ze moesten eerst spelers verkopen”
10:15
132+
Te dikke voetballer in de Champions League finale?
10:00
34+
Moest PSV naar Ibiza gaan? | Vraag van Aad
09:32
73+
‘Terugkeer Zirkzee uitgesloten’
09:06
137+
Ajax heeft vakidioot nodig volgens Alex Kroes
08:51
139+
‘Ajax zet vaart achter aantrekken Farioli’
08:40
23+
Nederland was geen optie voor Lijnders: ‘Ik wilde in het buitenland blijven’
08:24
116+
Alex Kroes terug bij Ajax: “Ik kan me volle bak op het voetbalgedeelte focussen”
23:43
252+
‘Dit is waarom Zirkzee niet naar het EK gaat’
23:29
118+
Nachtmerrie Marten de Roon komt uit
23:27
455+
‘Ajax dumpt grootverdiener’
22:45
490+
Silvano Vos schrok zich dood van Ajax-transfer
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie