‘Voortbestaan Vitesse op losse schroeven’

Foto: ‘Voortbestaan Vitesse op losse schroeven’

Vitesse meldt via de clubsite dat de club het kort geding tegen de stadioneigenaar en de hoofdhuurder (de exploitatiemaatschappij), met als inzet om gedurende de looptijd van de bodemprocedure over het eeuwigdurend speelrecht – in ieder geval tijdens het seizoen 2023|2024 – in GelreDome te kunnen blijven voetballen, heeft verloren.

De proflicentie van Vitesse is daardoor in gevaar. De huurovereenkomst tussen Vitesse en de eigenaar van het stadion loopt formeel gezien op 1 oktober af. De Arnhemmers hebben echter tot op heden nog geen nieuwe overeenkomst kunnen sluiten met de huidige stadioneigenaar. Vitesse spande daarom een kort geding aan, maar de rechtbank in Amsterdam heeft de club niet in het gelijk gesteld.

Voor 1 maart moet Vitesse aan de KNVB kunnen aantonen dat het in ieder geval volgend seizoen over een geschikte speellocatie beschikt, maar daar is nu voorlopig geen sprake van. Lukt het Vitesse niet om in de komende maand een oplossing te vinden, dan staat in ieder geval het voorbestaan op hoogste niveau op de tocht.

Vervolgstappen Vitesse

Vitesse meldt op de clubsite zich wel na het vonnis van de rechter te willen beraden op vervolgstappen. “De rechter heeft dinsdag een zogeheten ‘kop-staartvonnis’ gewezen, waarin alleen de betrokken partijen en de beslissing van de rechter zijn opgenomen. Aangezien de motivering ontbreekt, is het nog niet bekend hoe de voorzieningenrechter tot dit oordeel is gekomen. Na ontvangst van de motivering heeft Vitesse de mogelijkheid om hoger beroep in te stellen.”

Vitesse benadrukt in het statement dat het zich wil blijven inspannen om de stadionkwestie zo snel mogelijk op te lossen. “De club hoopt dat de gesprekken met de stadioneigenaar en de exploitatiemaatschappij op korte termijn een concreet vervolg krijgen en blijft zich constructief opstellen. Daarvoor is ook medewerking nodig van de andere partijen, die meermaals te kennen hebben gegeven dat ook zij onverminderd bereid zijn om in gesprek te blijven.”

De Arnhemmers houden zich eraan vast dat de uitspraak van de voorzieningenrechter voorlopig van aard is. “Vitesse vertrouwt onverminderd op een positieve afloop van de bodemprocedure over het eeuwigdurend speelrecht. De club heeft er zodoende vertrouwen in dat het komend seizoen gewoon in GelreDome zal spelen.”

Denk jij dat Vitesse gewoon blijft bestaan?

  • Ja, ik verwacht dat het wel goed komt
  • Nee, ik denk dat ze hun proflicentie verliezen
249+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie