Voorbeschouwing: AC Milan favoriet op bezoek bij Lazio

Foto: Voorbeschouwing: AC Milan favoriet op bezoek bij Lazio

De strijd in de Italiaanse top zet zich voort. Juventus moet vrezen voor vijftien punten aftrek en mogelijk pas op de plaats maken, maar de rest strijdt door. Nummer twee AC Milan moet op bezoek bij Lazio, dat vijfde staat. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Lazio – AC Milan.

Lazio: teaminfo en vorm

De vijfde plek is voor Lazio al een mooie, maar het uitzicht op een plekje hoger is mooi. Als Juventus inderdaad de punten aftrek krijgt, stijgen de Romeinen naar de vierde stek. Maar winst zou ook betekenen dat de druk op AC Milan en Internazionale flink wordt opgevoerd. Een eindklassering bij de beste vier van Italië zou een mooie prestatie zijn van Maurizio Sarri en zijn spelers. Dat lukte Lazio namelijk maar eenmaal in de laatste zeven seizoenen.

De resultaten zijn al een tijd wisselvallig voor Lazio. Zeges op Internazionale en AS Roma worden dit seizoen afgewisseld met nederlagen tegen Salernitana en Lecce. Sinds de herstart werd met de 2-1-verliespartij tegen die laatste club begonnen. Daarna werd de weg omhoog langzamerhand gevonden, met een 2-2 tegen Empoli en een 0-2-zege op bezoek bij Sassuolo.

Manuel Lazzari keert weer terug bij Lazio, nadat hij zijn schorsing heeft uitgezeten. De kans is groot dat hij direct in de basisopstelling mag beginnen als rechtervleugelverdediger. Mario Gila, Mohamed Fares en Ciro Immobile zijn er niet bij. Die laatste kan goed vervangen worden door Felipe Anderson, die als valse spits kan gaan spelen. Zomeraanwinst Mattia Zaccagni start dan naast hem. Hij is gedeeld clubtopscorer met zeven Serie A-goals.

Mattia Zaccagni scoort

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

AC Milan: teaminfo en vorm

Sinds de tiende plek in 2015 (de slechtste eindnotering sinds het seizoen 1997/98) ging het alleen maar beter met AC Milan. Zevende, zesde, zesde, vijfde, zesde, tweede en eerste. Vorig jaar was het summum van jarenlang goed beleid en prima transfers. Prolongatie van de titel zou mooi zijn, maar Napoli is met twaalf punten voorsprong (wel een wedstrijd meer gespeeld) de grote favoriet voor het kampioenschap.

De 0-3-afstraffing door stadsgenoot en aartsrivaal Internazionale in de strijd om de Supercoppa zal hard zijn aangekomen bij Milan. Ook al omdat de voorgaande drie duels eveneens niet gewonnen werden. Na een 2-2 tegen AS Roma volgde een bekeruitschakeling tegen Torino (0-1) en een 2-2 op bezoek bij Lecce. In vier van de laatste zes wedstrijden kwamen beide teams tot minimaal een doelpunt.

Met Mike Maignan, Fodé Ballo-Touré, Alessandro Florenzi en Zlatan Ibrahimovic moet AC Milan vier spelers missen voor deze wedstrijd. Rade Krunic is juist weer teruggekeerd bij de ploeg. Het gevaar zal voorin vooral van Rafael Leão moeten komen. De Portugees maakte acht doelpunten in de Serie A, waar andere aanvallers als Olivier Giroud (vijf) er minder maakten.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wedtip Lazio – AC Milan

Stefano Pioli zal met zijn team weten dat dit soort duels gewonnen moet worden om Napoli nog te kunnen bijhouden in de titelstrijd. Maar het gaat de laatste tijd niet bepaald vlekkeloos voor de Milanezen. Wellicht dat de oorwassing in de strijd om de Supercoppa voor een omslag kan zorgen, want de bezoekers zijn wel de favorieten. Tip: wedden op ‘AC Milan wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.31 bij Circus.

AC Milan wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

1+ Votes

*Odds zijn ingevoerd en gecontroleerd op het moment van schrijven en kunnen veranderen na publicatie.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie