Volgende topspeler tekent in Saoedi-Arabië

Foto: Volgende topspeler tekent in Saoedi-Arabië

Manchester City heeft afscheid genomen van Riyad Mahrez. De 32-jarige Algerijn, door vorig seizoen nog veelvuldig kon rekenen op speelminuten, besloot om op een lucratieve aanbieding uit Saoedi-Arabië in te gaan.

Overstap naar Manchester City

De Engelse topclub haalde hem in 2018 voor een bedrag van 67,8 miljoen euro van Leicester City. Onder leiding van Pep Guardiola ontwikkelde de aanvaller zichzelf verder en slaagde hij erin om met Manchester City diverse prijzen in de wacht te slepen. Het hoogtepunt was vorig voetbaljaar, toen de club de treble won.

Naast het omhoog houden van de Champions League zette hij viermaal het landskampioenschap, tweemaal de FA Cup, driemaal de League Cup en eenmaal de Community Shield op zijn naam. Mahrez beschikte in Manchester nog over een verbintenis tot medio 2025, maar overtuigde het clubbestuur van zijn overstap naar Al-Ahli.

Overstap Mahrez naar Al-Ahli

De steenrijke club legt 35 miljoen euro neer om hem te kunnen contracteren en laat hem een verbintenis ondertekenen die tot medio 2027 loopt. Bij zijn nieuwe werkgever komt hij verschillende bekenden tegen. Zo spelen Roberto Firmino (voormalig Liverpool-speler) en Édouard Mendy (voormalig Chelsea-speler) eveneens bij de club.

“Vandaag is het einde van een onvergetelijk hoofdstuk in mijn leven”, zo stelt Mahrez bij zijn afscheid. “Een reis van vijf jaar, waarin ik ongelofelijk veel herinneringen heb gemaakt. Ik wil de clubleiding, de staf en de manager bedanken dat ze me de kans hebben gegeven om op mijn hoogste niveau te spelen.”

Maakt Mahrez een verstandig besluit?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
117+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie