Bernardo Silva: schlemiel tegen Real Madrid, held tegen Chelsea

Foto: Bernardo Silva: schlemiel tegen Real Madrid, held tegen Chelsea

Bernardo Silva heeft een behoorlijk tumultueuze week achter de rug. Tegen Real Madrid in de kwartfinale van de Champions League was hij de schlemiel aan de kant van Manchester City, omdat hij zijn penalty op knullige wijze inschoot, maar tegen Chelsea in de halve finale van de FA Cup was hij weer de held: de Portugees scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd.

Bernardo Silva matchwinner in halve finale FA Cup

De strafschop van Silva tegen Real werd zelfs ‘the worst penalty ever‘ genoemd, maar op zaterdagavond nam de kleine dribbelaar dus revanche. Het zag er aanvankelijk overigens niet naar uit dat dat zou gebeuren, want Chelsea was de bovenliggende partij op Wembley. The Blues kregen kans na kans na kans, maar steeds weer lag keeper Stefan Ortega in de weg.

Dat neemt echter niet weg dat vooral Nicolas Jackson wel wat beter om had mogen springen met de mogelijkheden die hij kreeg. Vier in totaal. Zelfs in een één-op-één-situatie was hij Ortega echter niet de baas. Aan de andere kant van het veld was het vooral rustig. Erling Haaland was niet van de partij (naar verluidt door een blessure) en Phil Foden was de man die het moest doen, maar hij kwam te veel vanuit het middenveld.

Het leek dus op een verlenging uit te draaien, nóg een verlenging voor The Citizens. Maar vlak voor tijd was daar dan toch Silva die dat dwarsboomde. Kevin De Bruyne zette de aanval op en de Portugees kreeg de bal bij de tweede paal, waar hij de 1-0 tegen de touwen schoot. Daar had Chelsea vervolgens niet meer van terug en dus is het City dat binnenkort (op 25 mei) de finale speelt. Mogelijk wordt het een derby, want de andere halve finale gaat tussen Manchester United en (verrassend) Coventry City.

Scoreverloop: 1-0 (84′) B. Silva

Terechte finalist?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
22+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie