Vitesse speelt opnieuw met 2-2 gelijk, door goal in blessuretijd

Na de eerdere 2-2 in de Johan Cruijff ArenA tegen Ajax heeft Vitesse opnieuw met 2-2 gelijkgespeeld. Dat gebeurde met veel pijn en moeite tegen Go Ahead Eagles, dat in de eerste helft al met 2-0 voor kwam. De 2-2 viel pas in de derde minuut van de blessuretijd.

Go Ahead Eagles begon dus goed aan zijn laatste thuiswedstrijd van de eerste ‘seizoenshelft’, met twee goals in de eerste twintig minuten speeltijd. Philippe Rommens schoot in de achtste minuut raak uit een vrije trap en iets meer dan tien minuten later passeerde hij doelman Daan Reiziger, uitblinker in het duel met Ajax, met een schuiver in de hoek.

In de eerste helft was Vitesse eigenlijk nergens te bekennen, maar klaarblijkelijk vielen er in de rust harde woorden, vermoedelijk uitgesproken door coach Phillip Cocu. Na de pauze waren de Arnhemmers namelijk een stuk beter en gelijk resulteerde dat in de aansluitingstreffer, de 2-1 van Matús Bero, die op knappe wijze een voorzet verlengde.

Late 2-2

Toch leken de drie punten in Deventer te blijven, totdat invaller Simon van Duivenbooden de 2-2 maakte in de derde minuut van de bijgetelde tijd. Door het gelijke spel staat Vitesse nu twee punten boven de ‘rode streep’. Go Ahead vindt zichzelf terug op de elfde plek van de Eredivisie.

Scoreverloop: 1-0 (8′) P. Rommens, 2-0 (20′) P. Rommens, 2-1 (49′) M. Bero, 2-2 (90′) S. van Duivenbooden