‘Verrassende Ajax-vervangers getipt voor Sutalo en Henderson’

Foto: ‘Verrassende Ajax-vervangers getipt voor Sutalo en Henderson’

Josip Sutalo maakte zondag tegen sc Heerenveen opnieuw geen al te sterke indruk. De Kroatische verdediger kwam afgelopen zomer voor veel geld naar Ajax, maar maakte zijn hoge transfersom tot nu toe nog niet waar. Ajax-watcher Mike Verweij stelt dat de Amsterdammers beter af waren geweest met NEC-verdediger Philippe Sandler.

Slecht transferwindow voor Ajax

In de podcast Kick-off van De Telegraaf gaan Valentijn Driessen en Verweij in op de huidige kwaliteit van de Ajax-selectie. Driessen stelt dat Ajax slecht heeft gehandeld in de afgelopen transferwindow. “Het ligt aan kwaliteit, dus je moet meer kwaliteit halen. Maar dat hebben ze niet gedaan. Ze hebben één speler gehaald (Jordan Henderson, red.) terwijl je eigenlijk voor elke linie een speler had moeten halen in de winter. Je hebt ze in de eerste seizoenshelft gezien, je weet dat het niet veel beter zal gaan, dus je moet een goede verdediger erbij hebben, een goede middenvelder én een goede aanvaller die meteen een meerwaarde zijn.”

Wijndal als alternatief

Ook de linksbackpositie is onderwerp van gesprek waar Verweij stelt dat Borna Sosa ver ondermaats is en het beste alternatief momenteel in België speelt met Owen Wijndal. “Daar viel ook van alles op aan te merken, die deed het echt heel slecht en was ook geblesseerd. Maar ik kan me de wedstrijd bij Rangers uit herinneren en toen deed hij het heel goed, tótdat hij geblesseerd raakte. Als je hem had neergezet, dan had hij het beter gedaan dan Sosa.”

Sandler en Haye voor Sutalo en Henderson

Verweij denkt daarnaast dat Ajax meer had gehad aan Sandler dan aan Sutalo. “Als je Sandler van N.E.C. had gehaald voor vier, vijf miljoen – en dat is denk ik al veel geld voor een speler van N.E.C. – had hij het veel beter gedaan dan Sutalo.” Daarnaast stipt Driessen aan dat hij in de Eredivisie ook het derde alternatief heeft gezien voor Jordan Henderson. “Thom Haye. Voetballende nummer zes, nooit benauwd om de bal te krijgen en schuift niet alleen een balletje twee meter naar links of rechts. Hij is ook over de grond en in de combinatie goed. Ja, en bij Henderson bekroop me toch weer het Louis van Gaal-gevoel. Long ball Louis, maar in dit geval was het long ball Hendo. Op zo’n positie moet je iemand hebben in de combinatie en dat je kan doorvoetballen en mannetje meer op het veld kunt creëren.”

Moet Ajax proberen Sandler en Haye aan te trekken?

  • Ja, dat zouden goede versterkingen zijn
  • Nee, beiden niet halen
  • Alleen Sandler
  • Alleen Haye
2483+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie