Vermoedelijke opstelling Ajax tegen FC Emmen: ‘Miljoenenaankopen op de bank’

Foto: Vermoedelijke opstelling Ajax tegen FC Emmen: ‘Miljoenenaankopen op de bank’

Ajax moet zondag de volgende horde nemen om plek twee veilig te stellen in de Eredivisie. Daarvoor moet gewonnen worden van FC Emmen, dat nog strijd tegen degradatie. Ajax-trainer John Heitinga lijkt volgens het Algemeen Dagblad niet van plan om zijn opstelling te wijzigen ten opzichte van het duel met Fortuna Sittard. Dat houdt in dat er opnieuw geen basisplaatsen zijn weggelegd voor de miljoenenaankopen Calvin Bassey, Owen Wijndal en Brian Brobbey.

Wijndal en Bassey op de bank

Achterin is er daardoor op de linksbackpositie opnieuw een basisplaats weggelegd voor Youri Baas, waardoor Wijndal wederom gepasseerd wordt. Aan de rechterkant zal Jorge Sánchez spelen, die de geblesseerde Devyne Rensch vervangt. Ook Edson Álvarez wordt weer centraal achterin verwacht, waardoor ook miljoenenaankoop Bassey op de bank zal zitten.

Ook het middenveld blijft intact, waardoor Florian Grillitsch voor de tweede week op rij zal starten op het middenveld. Steven Berghuis behoudt daardoor zijn plek in de voorhoede, waardoor ook Kenneth Taylor en Davy Klaassen beiden kunnen spelen op het Ajax-middenveld.

Voorin is Ajax-aanvoerder Dusan Tadic de spits, die opnieuw Brian Brobbey op de bank houdt. De talentvolle spits weet maar geen basisplaats te veroveren in Amsterdam en lijk zo langzamerhand ook een peperdure investering te worden. Steven Bergwijn is de enige speler van de dure aankopen, die tegen Emmen wel op een basisplaats kan rekenen.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Rulli; Sánchez, Timber, Álvarez, Baas; Grillitsch, Taylor, Klaassen; Berghuis, Tadić, Bergwijn.

Vermoedelijke opstelling FC Emmen: Van der Hart; Te Wierik, Araujo, Veldmate, Burnet; Veendorp, Vlak, Diemers; Romeny, Zivkovic, Antonisse.

Wint Ajax met 5-0 van FC Emmen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wint Ajax van Emmen?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat verwacht ik niet
1167+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie