Florian Grillitsch

Leeftijd: 28

Het laatste nieuws over Florian Grillitsch

Florian Grillitsch is een Oostenrijkse middenvelder. In de zomer van 2023 verruilde hij Ajax transfervrij voor een hereniging met TSG 1899 Hoffenheim.

  • Grillitsch speelt momenteel voor TSG 1899 Hoffenheim
  • De middenvelder speelde in het seizoen 2022-2023 voor Ajax
  • Hij maakte zijn professionele debuut bij Werder Bremen
  • Grillitsch debuteerde in 2017 als Oostenrijks international

Clubcarrière

Grillitsch werd op 7 augustus 1995 geboren in het Oostenrijkse Neunkirchen. In eigen land speelde hij voor SVSF Pottschach en SKN Sankt Pölten, maar doorbreken deed hij in buurland Duitsland. Werder Bremen haalde de middenvelder in 2013 binnen als jeugdspeler. Als prof maakte Grillitsch zijn debuut in de Regionalliga Nord namens het tweede team van Werder.

Werder Bremen

Zijn debuut in de A-selectie van Werder Bremen volgde op 8 augustus 2015. In de met 0-2 gewonnen bekerwedstrijd tegen Würzburger Kickers (na verlenging) mocht hij voor het eerst minuten maken. Grillitsch groeide dat seizoen meteen uit tot een vaste waarde in Bremen, waar hij ook het daaropvolgende seizoen veel minuten maakte. In totaal noteerde de Oostenrijker 54 officiële duels voor de club (vier goals, zes assists).

TSG 1899 Hoffenheim

In de zomer van 2017 maakte Grillitsch de overstap naar competitiegenoot TSG 1899 Hoffenheim. De Oostenrijkse middenvelder groeide uit tot een zekerheidje. Vijf seizoenen op rij was Grillitsch indien fit een vaste waarde, waardoor hij de grens van 150 officiële wedstrijden passeerde namens Hoffenheim. In zijn 151 officiële optredens voor Die Kraichgauer maakte de middenvelder acht goals en fungeerde hij elfmaal als aangever.

(Pro Shots)

Ajax

Grillitsch besloot gaandeweg het seizoen 2021-2022 om zijn aflopende contract in Hoffenheim niet te verlengen. De Oostenrijker kreeg in de zomer van 2022 een heleboel aanbiedingen, maar pas op 1 september hakte hij eindelijk de knoop door. Grillitsch, die ook bij Feyenoord op het wensenlijstje stond, tekende een contract voor één seizoen met twee optiejaren bij Ajax. Hij maakte zijn debuut in de met 5-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen.

In het seizoen 2022-2023 mocht Grillitsch achttien keer opdraven namens Ajax, waarvan tien keer in de Eredivisie. In totaal liep het aantal speelminuten op naar 620. De Amsterdamse club besloot geen gebruik te maken van de optie om hem te behouden, waarna hij transfervrij terugkeerde naar TSG 1899 Hoffenheim.

Tweede Hoffenheim-periode

Grillitsch vierde zijn rentree in Hoffenheim-shirt met een 1-4 overwinning op VfB Lübeck in de DFB-Pokal. In het seizoen 2023-2024 werd hij opnieuw een vaste waarde in Duitsland.


Interlandcarrière

Grillitsch debuteerde op 28 maart 2017 in de nationale ploeg van Oostenrijk. In de oefeninterland tegen Finland (1-1) gunde bondscoach Marcel Koller hem halverwege speeltijd. Hij bleef daarna deel uitmaken van de groep. In de zomer van 2021 behoorde Grillitsch tot de EK-selectie van Oostenrijk, dat in de achtste finale pas na verlenging werd uitgeschakeld door de latere winnaar Italië.

Laatste update: 14 februari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie