Taylor gefileerd na ‘matig optreden’ tegen PSV

Foto: Taylor gefileerd na ‘matig optreden’ tegen PSV

Kees Luijckx vond Ajax zondagmiddag tegen PSV teleurstellend spelen. De Amsterdammers kwamen moeilijk tot een aanval en dat kwam volgens de analist voor een belangrijk gedeelte door het optreden van Kenneth Taylor en Florian Grillitsch.

Teleurstelling over Taylor/Grillitsch

Vanwege de schorsing van Edson Álvarez trad het duo in Eindhoven in het basisteam aan. John Heitinga gaf beide spelers voorafgaand aan het duel de opdracht mee om de opbouw te verzorgen en Calvin Bassey daarbij te ontlasten. Hoewel de middenvelders veelvuldig de bal kregen, werden ze dermate onder druk gezet dat ze veel balverlies leden.

Luijckx vond vooral dat Taylor het slecht deed. De Oranje-international, die al het gehele seizoen onderdeel uitmaakt van het basisteam, kon niet onder de druk van PSV uitspelen en was volgens de analist bovendien niet scherp genoeg. De voormalig voetballer hoopt dat Heitinga dit kan veranderen in aanloop naar de bekerfinale tegen PSV, zo vertelt hij in Dit was het Weekend op ESPN.

“Soms was het onzekerheid, soms laksheid, maar hij had zoveel onnodig balverlies”, wijst hij naar Taylor. “Ik zag zo vaak van die stroperige passes. Als je het spel wilt versnellen, moet je die bal naar voren passen. Er waren zoveel van dat soort momenten. Ik vond Taylor met name in de eerste helft slecht spelen. Van een speler die normaal gesproken goed is aan de bal, verwacht ik toch meer.”

Ontbrekende Amsterdamse lef

Het verrast Luijckx behoorlijk, omdat hij uit zijn eerdere wedstrijden tegen Ajax nog goed weet dat er altijd Amsterdamse branie in het elftal aanwezig was. “Ik heb vaak tegen Ajax gespeeld en Ajacieden zijn altijd spelers met zóveel vertrouwen”, concludeert Luijckx. Met drie punten achterstand op PSV dreigt de club de tweede plaats in de Eredivisie mis te lopen.

Hoort Taylor bij Ajax in de basis thuis?

  • Ja, absoluut
  • Nee, het moet beter
327+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie