Vermeer in de wachtkamer voor nieuwe interlandloopbaan: “Zou ik heel mooi vinden”

Foto: Vermeer in de wachtkamer voor nieuwe interlandloopbaan: “Zou ik heel mooi vinden”

Kenneth Vermeer hoopt op 37-jarige leeftijd nog te kunnen debuteren voor het nationale team van Suriname. Om zijn interlandloopbaan daar nog te starten wacht hij op groen licht van de FIFA.

De ervaren keeper wil uitkomen voor Suriname

Vermeer maakte in mei al duidelijk zich beschikbaar te stellen als international voor het Suriname van bondscoach Aron Winter en assistent Henk ten Cate. Daishawn Redan (Venezia), Stefano Denswil (Trabzonspor) en Dhoraso Klas (ADO Den Haag) deden hetzelfde als de keeper van PEC Zwolle. “Dat zou ik heel mooi vinden, om de kleuren van het land te dragen. Het zou me zeker trots maken”, aldus Vermeer in gesprek met Voetbal International.

Vijf interlands voor Oranje

Voor Vermeer is het echter geen makkelijke switch. Zo speelde hij tussen 2012 en 2015 vijf keer voor Oranje. In het verleden kon er dan niet meer gewisseld worden van land, maar sinds eind 2020 versoepelde de FIFA de regels. Er wordt onder meer gekeken naar de periode sinds de laatste interland en de competities waarin de bewuste interlands zijn gespeeld. Gezien het laatste duel van Vermeer in het Nederlands elftal ruim drie jaar geleden is en hij nooit minuten op een eindtoernooi maakte, lijken er kansen te liggen.

“De FIFA is dat nu aan het uitzoeken, dus het is nog even afwachten”, aldus Vermeer, die deze zomer bij PEC tekende. “Het zou wel bijzonder zijn, om misschien nog wel een toernooi mee te maken met Suriname. Ze zijn een mooie ploeg aan het bouwen. Het zou mijn ouders natuurlijk ook enorm trots maken. Maar zij steunen me, ongeacht de keuzes die ik maak. Ik hoop dat het lukt, het lijkt me een mooi avontuur om aan het einde van mijn carrière nog mee te maken. Maar mocht het uiteindelijk toch niet mogelijk zijn, dan is het op mijn leeftijd natuurlijk ook niet verkeerd om een beetje rust te hebben tijdens de interlandweekenden.”

Moet de FIFA hier mee instemmen?

  • Ja, tuurlijk wel
  • Nee, vind ik niet
121+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie