Veltman kijkt uit naar Ajax-clash en maakt Frank de Boer-vergelijking

Foto: Veltman kijkt uit naar Ajax-clash en maakt Frank de Boer-vergelijking

 Joël Veltman schoof woensdagmiddag aan op de persconferentie bij Brighton Hove & Albion om vooruit te blikken op de Europa League-confrontatie met zijn oude club Ajax. De verdediger kijkt uit naar de voor hem bijzondere confrontatie en ziet in zijn huidige trainer Roberto de Zerbi overeenkomsten met Frank de Boer.

Ontmoeting met Ajax speciaal voor Veltman

“Ik kwam rond mijn tiende naar Ajax, dus ik heb er zo’n achttien à negentien jaar gespeeld. Dus het wordt een bijzondere wedstrijd voor me”, vertelde Veltman op het persmoment in aanloop naar het Europa League-duel. “Het is een speciaal gevoel om tegen je oude club te spelen. De uitwedstrijd, in de Johan Cruijff Arena, zal misschien nóg specialer zijn, maar ook dit is bijzonder. Een geweldig gevoel. Dat is ook waarom ik hier nu zit, natuurlijk. Al dit soort dingen krijg je er dan ook bij”, vervolgde Veltman.

Naar verwachting zal Veltman een basisplaats krijgen van De Zerbi, ook al omdat Brighton de nodige afwezigen kent door blessures en de verdediger een gewaardeerde kracht is bij The Seagulls. “Ik voel me heel erg gewaardeerd hier. Dat is ook een van de redenen dat ik mijn contract heb verlengd.”

De Zerbi en De Boer

Volgens de oud-speler van Ajax heeft De Zerbi wel wat weg van Frank de Boer. “Nou, ik vergelijk hem een beetje met Frank de Boer. Omdat die ook altijd eiste dat je niet 90, maar 96 minuten lang écht gefocust was. Tactisch gezien is Roberto wel echt one of a kind. Maar zeker qua mentaliteit zijn er overeenkomsten: of het nu een simpele pass over vijf meter of een langere bal, wil hij gewoon dat je geconcentreerd bent en altijd de bal verwacht. Dus als ik dan een vergelijking moet maken, zou ik Frank de Boer noemen denk ik.”

Wat verwacht jij voor uitslag?

  • Winst voor Brighton
  • Winst voor Ajax
  • Gelijkspel
188+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie