Brands reageert: “Karlsson? Malen?”

Foto: Brands reageert: “Karlsson? Malen?”

Trainer Ruud van Nistelrooy en algemeen directeur Marcel Brands hebben zich vrijdag uitgesproken over het vertrek van Cody Gakpo. De grote vraag is nu vooral: wie volgt de Oranje-international op?

“Ik heb Cody gefeliciteerd met zijn transfer, want hij was daar heel erg blij mee. En terecht”, verklaarde Van Nistelrooy voor de camera van Veronica. “We hebben daar als club goede afspraken over gemaakt. Dan weet je dat het er op een gegeven moment aankomt en dan feliciteer je hem met een fantastische transfer.”

Of PSV een externe vervanger gaat aantrekken? “Anwar El Ghazi hebben we al gehaald ook anticiperend op een eventueel vertrek van Cody, dat is goed. Anwar heeft kunnen acclimatiseren, hij is opgetraind, hij is nu fit en klaar dus hij kan er ook staan en die plek overnemen. Dat is positief, maar het is dun daar. Wat achter Anwar, Luuk de Jong en Noni Madueke zit, is piepjong, dat is eigen jeugd.

Reactie Brands

Brands verscheen eveneens voor de camera. De PSV-directeur sprak van ‘een gemengd gevoel’. “Aan de ene kant ga je Cody sportief natuurlijk missen. Aan de andere kant is het voor hem een fantastische club. We hebben in de zomer het verhaal tegen hem gehouden dat hij moest wachten op een grote club. Als die dan komt en Cody wil heel graag, is het ook moeilijk om tegen te houden.”

Brands vindt niet dat PSV de titelkansen heeft verkocht. “Nee, het is aan ons om te zorgen dat dat niet het geval is. Natuurlijk zullen we Cody missen. We gaan zeker kijken of we iets op de markt kunnen doen, maar we zullen alleen iets doen als het ook echt een versterking oplevert. We hebben in de zomer al een beetje geanticipeerd met Anwar, omdat het toen ook kon gebeuren. Hij is het beste op de positie van Cody.”

De eventuele vervanger zou ook uit de Eredivisie kunnen komen. Brands: “Ja, PSV kijkt altijd in eerste instantie eerst naar de Nederlandse markt, maar het is vaak moeilijk om daar iemand te halen die er direct staat. Jesper Karlsson? Ja dat is een goede speler, maar hij staat niet op ons lijstje. Donyell Malen? Dat is een héél goede speler, die naam lees ik ook, maar hij is hier pas net weg. We hebben nog niemand benaderd.”

Wie zou jij halen?

  • Karlsson
  • Malen
  • Iemand anders
865+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:42
86+
Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”
23:18
32+
Everton doet Liverpool pijn in titelrace, United met de schrik vrij
22:53
75+
Tiental Ajax kan ternauwernood historische zege Excelsior voorkomen
22:45
583+
Litmanen sluit baan bij Ajax niet uit: ‘We zullen zien’
22:28
143+
Sean Klaiber volgt Utrecht op de voet: “Elke wedstrijd”
22:05
409+
‘Ongelofelijk domme Ajacied saboteert de boel’
21:57
398+
‘KNVB-ingreep na Ajax-Excelsior’
21:43
386+
‘Grote Potter-ontwikkeling bij Ajax’
21:22
40+
Van ‘t Schip alsnog met positieve update over ervaren duo
21:05
132+
‘Barcelona gaat helemaal los met 1,2 miljard’
20:42
34+
Derde plaats kan Twente nauwelijks meer ontgaan na zege op Almere City
20:17
458+
‘Antony-shock bij Manchester United’
20:00
65+
Dit zijn de opstellingen van Ajax en Excelsior
19:42
108+
Endrick onthult bizar contract met vriendin Gabriely
19:31
654+
‘Frenkie de Jong heeft laatste duel gespeeld’
19:19
303+
‘Rotterdam naait Feyenoord keihard’
19:00
15+
OMKOPING in bekerfinale! | Groeten out Afrika #1
18:43
658+
‘Robin van Persie wordt hoofdtrainer’
18:40
415+
‘Arne Slot ziet nachtmerrie uitkomen’
18:19
1554+
‘Ajax-transfers door Diant Ramaj’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie