Van Gaal kan bijzonder record veroveren tegen Senegal

Foto: Van Gaal kan bijzonder record veroveren tegen Senegal

Louis van Gaal staat op de drempel van een bijzonder record. De huidige bondscoach van Oranje kan met een overwinning op Senegal het recordaantal zeges van Dick Advocaat verbreken. Dat aantal staat nu nog op 37, maar weet Van Gaal te winnen, dan heeft hij er 38 achter zijn naam staan meldt De Telegraaf.

Van Gaal deelt nu nog de eerste plek met Advocaat, die zijn 37 overwinningen behaalde in 62 wedstrijden als bondscoach van het Nederlands elftal. Van Gaal had daar minder interlands voor nodig, het aantal van 37 zeges werd in 58 interlands gehaald. Beide trainers hadden daar wel drie termijnen voor nodig.

Danny Blind hoofdtrainer

De Brit Bob Glendenning staat vlak achter het tweetal met 36 overwinningen, Marco van Basten (35) en Bert van Marwijk (34) zitten daar weer kort achter. De teller van Van Gaal had ook nog op 36 kunnen staan, ware het niet dat de KNVB ingreep bij de interland tegen Noorwegen. Officieel was Danny Blind die dag hoofdtrainer omdat Van Gaal het duel niet langs de zijlijn kon bijwonen vanwege een gebroken heup. Op papier konden er echter nog aanpassingen gedaan worden, waardoor Van Gaal dat duel toch als hoofdtrainer ‘leidde’. Van Gaal kan daardoor maandagavond geschiedenis schrijven tegen Senegal.

Senegal
Netherlands
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 21 november 2022 16:59.

Verwacht jij dat Louis van Gaal het record pakt tegen Senegal?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
98+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie