‘Van Gaal blundert met Bijlow’

Foto: ‘Van Gaal blundert met Bijlow’

Justin Bijlow leek de absolute eerste keuze te worden bij het Nederlands elftal. Bondscoach Louis van Gaal kiest de afgelopen interlandperiode(s) echter voor andere doelmannen. Remko Pasveer (Ajax) verdedigde het doel tegen België en Polen. Als het aan Feyenoord-trainer Arne Slot ligt, komt daar verandering in. 

De doelman krijgt donderdagavond tegen FC Midtjylland de kans om zich te bewijzen aan de bondscoach. Arne Slot was duidelijk over de doelmannendiscussie bij Oranje: “Ik ben geen bondscoach, maar ik volg het Nederlandse én internationale voetbal wel. Dan hoor ik bondscoaches altijd zeggen dat grote wedstrijden bepalend zijn. Afgelopen zondag vond ik ons duel met Twente een mooi voorbeeld. Dat was ook een grote wedstrijd en daarin keepte Justin uitstekend.”

Feyenoord 

Slot deelde complimenten uit aan zijn doelman. “Hij sleepte ons er op een cruciaal moment doorheen. Dat heb je nodig om topwedstrijden te winnen. De Europa League-partij tegen Midtjylland op een serieus niveau in Europa is voor Justin ook weer een weegmoment”, stelde Slot, die vertrouwen heeft in een uitverkiezing als Bijlow zijn niveau vast weet te houden. “Dan zal het indirecte gevolg zijn dat Justin hopelijk bij het WK weer mag aansluiten.”

De trainer kan zich ook niet vinden in de kritiek die Bijlow kreeg. “Het is voor een keeper niet ideaal om een compleet nieuw elftal voor je te krijgen. En hij heeft door tal van wisselingen in zoveel verschillende formaties gestaan. We hebben de nodige linksbacks geprobeerd, rechtsachter was het niet anders, links centraal hebben verschillende spelers gestaan. Dat draagt niet bij om de rust te vinden.”

Bijlow

Dat Bijlow de aanvoerdersband niet wilde, betekent niet dat hij geen leider is in de kleedkamer. “Hij is een grote persoonlijkheid en kent als geen ander de cultuur van deze club. Een band om zijn arm bepaalt bij hem niet of hij wel of geen leider is”, stelde Slot, die het penalty-moment van Santiago Giménez er nog maar eens bijhaalt. 

De Mexicaanse aanvaller eiste een strafschop op terwijl Orkun Kökçü de aangewezen nemer is. Dat liet Bijlow niet zomaar gebeuren. “ustin is wel iemand die opstaat als iemand een penalty neemt die hij niet mócht nemen…”, zei Slot, wijzend op een mogelijke donderpreek van Bijlow aan het adres van zijn (nieuwe) Mexicaanse teamgenoot. 

TIP: Wint Feyenoord van FC Midtjylland? Pak 1.67x je inzet!

Wie is er WK-doelman?

  • Justin Bijlow
  • Remko Pasveer
  • Andere keeper
458+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie