‘Van Dijk wijst Liverpool op Oranje-ploeggenoot’

Foto: ‘Van Dijk wijst Liverpool op Oranje-ploeggenoot’

Virgil van Dijk was na afloop van het duel met de Verenigde Staten blij met de kwartfinaleplek. De aanvoerder van het Nederlands elftal was kritisch op het spel van zichzelf en zijn ploeggenoten, maar nam ook de tijd om zijn club Liverpool te wijzen op de aanwezigheid van ene Cody Gakpo.

Het lijkt sterk dat de scouts, technische staf of clubleiding de prestaties van Gakpo hebben gemist. De Nederlandse aanvaller maakte dit seizoen bij PSV in Eredivisie en Europa League al veel doelpunten. In Qatar ging de PSV’er daar vrolijk mee door.

De reeks wedstrijden met een doelpunt eindigde voor Gakpo tegen de Verenigde Staten, waar hij niet tot scoren kwam. Tegen Senegal, Ecuador én Qatar lukte hem dat wel, waardoor zijn naam de hele wereld over ging. Inmiddels lijkt een winterse of zomerse transfer in de maak en lijkt het vooral de vraag: naar welke club gaat Gakpo?

Virgil van Dijk

Manchester United zou op dit moment al concreet zijn – en heeft afgelopen zomer al met de PSV’er gesproken. Van Dijk lijkt te denken dat Gakpo wel een hoger niveau aan kan. “Zijn Manchester United en Real Madrid op dit moment op hetzelfde niveau? Geen gebrek aan respect, maar helemaal niet”, zei de aanvoerder van Oranje.

Chelsea zou ook in de markt zijn voor Gakpo, terwijl Liverpool in het verleden ook al interesse had. Volgens Van Dijk is het een kwestie van tijd dat Gakpo een volgende stap maakt. “Ik denk dat hij zeker een volgende stap in zich heeft en heb het gevoel dat het zou kunnen gebeuren. Of het nu in de winter gebeurt of volgend jaar, de tijd zal het leren.”

Cody Gakpo

De aanvoerder van Liverpool doet nog een goed woordje voor zijn Oranje-ploeggenoot, mochten de beleidsbepalers van Liverpool meeluisteren. “Hij (Gakpo, red.) is een geweldige jongen. Hij werkt hard, is erg getalenteerd en er zit zeker meer in hem. We zijn erg blij dat hij het zo goed doet en dat hij nog lang mag doorgaan.”

PSV kan op zijn beurt een goede transfersom wel gebruiken. Door de investeringen van afgelopen zomer(s) en het uitblijven van Champions League-voetbal zou de financiële situatie van de Eindhovenaren op dit moment niet heel lekker zijn. Daardoor kan het volgens Voetbal International geen ‘nee’ zeggen tegen enorme bedragen (en bonusconstructies).

Gakpo naar Liverpool in de winter?

  • Ja, perfect!
  • Nee, andere club is beter
  • Nee, maakt seizoen af bij PSV
721+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

06:38
116+
‘Verrassende naam op trainerslijst Ajax’
23:45
123+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
115+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
48+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
64+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
338+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
70+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
104+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
312+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
91+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
1272+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
184+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
50+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
500+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
819+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
125+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
220+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
48+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
336+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
12+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie